Esmay

Esmay is afgeleid van Esmee

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Esmay
  • Geboortekaartjes met de naam Esmay
  • Geboortekaartjes met de naam Esmay
  • Geboortekaartjes met de naam Esmay
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Esmay?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Esmay

75%
56%
13%
44%
15%
26%

Welke kenmerken vind je bij Esmay passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Esmay

Esmay is afgeleid van Esmee. Esmee is vermoedelijk afkomstig van het Latijnse woord ‘aestimatus’. Dat betekent ‘geacht’. De meisjesnaam is afgeleid van Esmé, een Engelse naam van Franse herkomst.

De Franse moeder van Esmé Stuart (1542-1583) bracht de naam naar Engeland. Deze Esmé werd later de hertog van Lennox.

Oorspronkelijk was Esmee dus een jongensnaam. Tegenwoordig zijn er in Nederland alleen nog meisjes met de naam Esmee.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Esmay

Esmay is afgeleid van Esmee. Esmee is afgeleid van Esmé. In Nederland wordt de naam meestal gespeld als Esmee. Tegenwoordig wordt de naam als meisjesnaam gebruikt en is met name de afgelopen twintig jaar populair geworden. Inmiddels zijn er ruim 8.200 meisjes die Esmee heten. Ook komt de naam bijna 3.000 keer als volgnaam.

Esmée komt bijna 6.000 keer voor. De oorspronkelijke vorm Esmé wordt veel minder gebruikt, deze wordt door nog geen 1.000 vrouwen gedragen. De variant Esmay komt in Nederland ongeveer 1.000 keer voor.

Wetenswaardigheden Esmay

Esmee Visser

Esmay is afgeleid van Esmee. Esmee Visser is een Nederlandse schaatsster. De sportster werd in 2018 Olympisch kampioen op de 5000 meter. Daarnaast won ze in hetzelfde jaar het Europees Kampioenschap. Hier haalde ze goud op de 3000 meter.

Acda en de Munnik

Het Nederlandse duo Acda & de Munnik heeft een lied getiteld Dag Esmee. Het lied staat op het album Acda En De Munnik. Dit album stond vijf weken lang bovenaan de hitlijsten.

Esmé Denters

Esmé Denters werd in een klap wereldberoemd toen een YouTube-filmpje waarop ze een liedje zong werd opgemerkt door Justin Timberlake. Hij bood haar een platencontract aan, waardoor ze de hit Get me outta here kon scoren. Esmé was zelfs te gast bij Oprah Winfrey om over haar YouTube-avontuur te vertellen.

Bekijk ook deze namen

Lieke, Nora, Ella, Kiki, Sofie, Vera, Sofia, Sophie, Ivy, Nina