Lorén

Lorén is afgeleid van Lauren

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Lorén
  • Geboortekaartjes met de naam Lorén
  • Geboortekaartjes met de naam Lorén
  • Geboortekaartjes met de naam Lorén
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Lorén?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Lorén

52%
50%
20%
26%
8%
14%

Welke kenmerken vind je bij Lorén passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Lorén

Lorén is afgeleid van Lauren. Lauren is een naam die ‘gelauwerde’ of ‘afkomstig uit Laurentum’ (Italië) betekent. De naam is afgeleid van Laurentius, een Latijnse naam met de betekenis ‘uit Laurentum’. Dit was een stad in Latium, een regio in het midden van Italië.

Ook brengt men de naam wel in verband met ‘laurier’. Dan zou het ‘de gelauwerde’ betekenen. Lauweren is het uitreiken van de laurierkrans. In de klassieke oudheid kregen overwinnaars deze krans om hun succes te vieren.

De naam verspreidde zich door de verering van de heilige Laurentius, die in de derde eeuw leefde en de marteldood stierf.

Aantallen en varianten Lorén

Lorén is afgeleid van Lauren. Lauren is een meisjesnaam die in Nederland zo’n 5.500 keer voorkomt. De naam is sinds 2009 populair geworden. Tussen 2014 en 2016 verdubbelde het aantal baby’s dat deze naam kreeg. Lauren staat inmiddels in de top 20 van meest populaire meisjesnamen.

De naam is naast Nederland en België vooral populair in Engelssprekende landen. In Ierland staat hij ook in de top 20. In Frankrijk komt Lauren ook voor, maar daar is hij minder gebruikelijk.

Lauren is afgeleid van de jongensnaam Laurentius. De naam Laurentius komt 15.000 keer voor. Rond 1970 nam het gebruik van deze naam sterk af. De vrouwelijke vorm Laurentia wordt zo’n 4.000 keer gebruikt.

Variant Loren komt ongeveer 120 keer voor in Nederland. De spellingsvorm Lorén is nog zeldzamer en is minder dan 10 keer gegeven.

Wetenswaardigheden Lorén

Gilmore Girls

Lorén is afgeleid van Lauren. Lauren Graham is een van de bekendste tv-moeders aller tijden. Ze speelde tienermoeder Lorelai Gilmore in de serie Gilmore Girls. Daarnaast was ze te zien als alleenstaande moeder Sarah Braverman in het drama Parenthood. Ook speelde ze in diverse films en schreef ze een bestseller.

Lauren Verster

Lauren Verster is een Nederlandse presentatrice. Ze maakte verschillende programma’s, waarin ze meestal op zoek gaat naar maatschappelijke groeperingen. Daarnaast schreef ze een boek rondom het thema liefdesverdriet.

Mode-ontwerper

Ralph Lauren is een bekende Amerikaanse mode-ontwerper. Hij staat vooral bekend vanwege zijn poloshirts met het logo van een polospeler. Naast kleding verkoopt Ralph Lauren onder andere parfums en interieurbenodigdheden.

Bekijk ook deze namen

Luca, Floor, Daan, Noah, Jesse, Sam, Mees, Dani, Jayden, Sem