Community
grappige uitspraken partners

Als je zwanger bent, kan dat voor je partner best spannend zijn. Want hoe zal het allemaal verlopen en hoe gaan jullie je kind zo goed mogelijk opvoeden? Sommige partners hebben de grappigste theorieën als het hierom gaat. Je leest ze hier.

Partners

Als partner van een zwangere vrouw is het soms best lastig te bepalen welke positie je moet innemen. Je wil haar steunen, maar voelt niet wat zij doormaakt. Misschien vind je het lastig om je in haar te verplaatsen. Als jullie kindje geboren is, is het jouw kans om in te springen waar dat mogelijk is. Want de opvoeding doen jullie samen. Toch zit je als partner soms met vragen, of kan je grappig uit de hoek komen.

Hieronder lees je 20 grappige uitspraken van partners van een zwangere vrouw of tijdens de opvoeding.

1. Katten en baby’s

“Mijn man dacht een aantal jaren geleden nog dat het hebben van katten meer werk was dan het hebben van een baby. Nog acht weken en dan mag hij zelf gaan ervaren dat dit niet zo is.”
– stvs

2. Lopen met die beentjes

“Ik vroeg aan mijn man: ‘Waar kijk je het meest naar uit als de baby er zo is?’ ‘Dat ze kan lopen‘, was zijn antwoord. Die arme man van mij gaat het nog zwaar krijgen.”
– MeerieVonk

3. Spermavlek

“Ons kindje was net twee uur op de wereld. Mijn man kijkt verliefd, verbaasd en starend naar ons kindje en zegt: ‘Ze is eigenlijk gewoon ontstaan door een spermavlek…'”
– mommytobe1992

4. Ik ben moe

“De reactie van mijn man terwijl ik weeën (9 cm) aan het wegpuffen was: ‘Ik ben moe, ik kan niet meer.’ We hebben er later nog om kunnen lachen.”
– Selsi

5. Tandenpoetsen

“Mijn vriend vroeg laatst hoe je de baby zijn tanden eigenlijk moet poetsen als hij er straks is. Hij snapte totaal niet dat ik in de lach schoot. Ik moest hem echt uitleggen dat een baby geen tanden heeft bij de geboorte.”
– Marieke_1992

6. Als vanouds

“Toen ik van onderen werd gehecht na de bevalling keek mijn vriend mee en zei met een lach: ‘Zo, nu herken ik het weer!'”
– Iefjo

7. Cursus kraamzorg

“Mijn vriend dacht dat de kraamzorg een één uur cursusje was. Hij snapte niet wat ze 24 uur bij ons thuis moest doen.”
– Isabel12345

8. Geboortegewicht

“Helaas mag ik hier als ‘partner van’ mijn eigen blonde moment delen: ik dacht vorig jaar nog dat een baby bij de geboorte 400 gram woog.”
– E.T.

9. Kattenbak

“Toen ik 40 weken zwanger was, riep mijn partner ineens heel blij dat hij er niet op kon wachten dat ik na de bevalling eindelijk ook weer eens de kattenbakken kon verschonen. Toen vroeg hij zich af of dat wel mocht met borstvoeding. Ik: ‘Geen idee, volgens mij niet hoor schat.’ Heeft hij helaas gegoogeld en daar trapte hij dus niet in.”
– Noxxi

10. Zware dagen

“Ik weet nog goed dat de kraamverzorgende er net was. Ik had een bevalling van 25 uur achter de rug, kon amper zitten en had al twee nachten niet geslapen. Ze vroeg hoe het ging. Mijn man: ‘Nou, ik ben helemaal kapot.'”
– Larissavw

11. Baby geplet

“Mijn man maakte me vorige week midden in de nacht wakker. Ik sliep op mijn buik (toen 16 weken) en hij vroeg of ik de baby niet aan het pletten was. Zo lief eigenlijk.”
– sonnebloem

12. Ruggenprik

“Mijn vriend een paar weken na bevalling: ‘Bij een volgende bevalling gaan we weer voor de ruggenprik, dat vond ik wel prettig. ‘Uhh oke schat, als jij je maar prettig voelt terwijl ik lig te bevallen.”
– MamavanB

13. Alarmkoord

“Toen ik ingeleid werd voor mijn dochter hadden we ons net geïnstalleerd in onze ziekenhuiskamer. We hadden een eigen badkamer etc. Dus mijn vriend zei: ‘Ik ga even plassen.’ Prima. Ik zit daar op het bed, een beetje om me heen te kijken.

Als hij klaar is gaat hij in de deuropening van de badkamer staan en trekt aan het rode koord. Voor ik hem kon stoppen of maar iets kon zeggen stonden er allerlei verpleegkundigen in de kamer, want het was het alarmkoord van de badkamer. Mijn vriend: ‘Oh, ik dacht dat het zo’n fancy doortrekkoord van de wc was…’

Echt, ik had bijna mijn kind eruit geperst van het lachen. Ik moet nu nog lachen, drie jaar later.”
– Lanibo

14. Vergeten

“Mijn vriend ging gisteren naar de kinderopvang om onze dochter op te halen. Toen ze zeiden dat Maeve er niet was, keek hij wel een beetje raar op. Totdat hij besefte dat ze helemaal niet bij de opvang was, maar bij zijn eigen ouders.”
– bbgrlkl

15. Alfabet

“Toen ik zwanger was van mijn eerste, hadden we de naam al uitgekozen. Hij zou Stijn gaan heten. We liepen in de winkel langs de bakjes met letters om een lettertrein te maken. Zegt mijn man: ‘Kijk nou, wat toevallig! De S en de T liggen al naast elkaar’ Ik antwoordde: ‘Ja, de I en de J ook, dat heet het alfabet!’ We lachen er nog regelmatig om met Stijn.”
– Suuz3

16. Karaktertrekjes

“We lagen in bed en ik zei: ‘Iedereen zegt het, de kleine meid lijkt op haar vader.’ Waarop hij zegt: ‘Ja en het karakter heeft ze van haar moeder. Ik sta er niet raar van te kijken als we haar uit de ballenbak ophalen en dat ze alle ballen heeft gesorteerd op kleur.’ Ik plaste bijna in mijn broek.”
– Pasjuh

17. Even wachten

“Tijdens de bevalling kreeg ik ineens het gevoel dat ik moest poepen (persen), dus ik riep dat best hard door de weeën heen. Zegt mijn man: ‘Schat, dat moet even wachten. De baby is er bijna, daarna mag je poepen.'”
– Prilgeluk

18. Krampjes

“In het ziekenhuis zat mijn man lekker een pizza naar binnen te werken. Ik zat ondertussen op 8 cm ontsluiting en probeerde met alle macht de weeën door te komen. Mijn man tussen de weeën door: ‘O, even te snel de pizza gegeten. Ik heb een beetje kramp.'”
– MEG12

19. Opluchting

“Bij de gynaecoloog voor de eerste echo kwamen we tot de conclusie dat er twee vruchtzakjes waren, waarvan er maar eentje met een vruchtje was… Vraagt mijn man doodserieus aan de gynaecoloog: ‘Kan ik dat vruchtzakje nog bevruchten, of niet?’ Wat was hij opgelucht dat dit niet kon. Ik heb me kapot gelachen.”
– Kinderwens11

20. Logeren

“Mijn vriend wilde verduisterende gordijnen voor de logeerkamer aanschaffen. Ik begreep niet waarom, omdat er een prima rolgordijn hangt. Hij zei: ‘Voor de kraamzorg, zodat zij goed kan uitslapen.’ ‘Uhm, maar schat… de nachten doen wij zelf.’ Vriend: ‘Hoe dan?’ Hij vindt het nogal spannend.”
– LR87

Praat mee!
Welke uitspraak van jouw partner zal je nooit vergeten? Geef je mening en praat mee over dit onderwerp >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app