Blog
Vrouw leest boek en drinkt een kop thee

Mooi idee, dat mama me-time, maar helaas is de werkelijkheid vaak anders. Er is altijd wel iets dat nog gedaan moet worden of iets dat je op het moment belangrijker vindt dan tijd aan jezelf besteden.

Verschrikkelijk

Vooral op stressvolle dagen kun je wel een opkikker gebruiken. Vergeet niet dat tijd voor jezelf nemen geen uren in beslag hoeft te nemen. Een simpel kopje thee op de bank als je kleine slaapt doet wonderen. Vergeet niet dat hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe lekkerder je je voelt, hoe beter je in staat bent om er voor je kleine te zijn en hoe meer zin je hebt om leuke dingen samen te doen.

Ik ging altijd op volle toeren en helaas ben ik ook maar een mens. Af en toe is een pauze nodig. Ik was zo gestrest en voelde me ellendig dat ik ook niet de leukste was tegen mijn partner. Ik had nergens zin in en wilde eigenlijk alleen slapen. Verschrikkelijk!

Tips om jezelf weer op te laden

Hier zijn mijn Mama reload tips, hopelijk helpen ze ook bij jou:

 1. 10 minuten theepauze

  Hoeft natuurlijk geen thee te zijn, maar gewoon even lekker zitten en heerlijk tot rust komen. Is ook goed voor je humeur!

 2. Lees een boek in bed

  In plaats van naar een druk tv-programma kijken. Je zult merken dat het je helpt ontspannen. Vooral mama’s met migraine, zoals ikzelf, kunnen heerlijk genieten van de stilte.

 3. Beautysalon à la mama

  Een keer in de week neem ik de badkamer een half uurtje in beslag als ons meisje slaapt. Een heerlijke douche, gezichtsmasker, haren verzorgen, bodylotion en lekker de nagels lakken. Ik voel me daarna weer helemaal vrouw!

 4. Ga wandelen met je baby

  Vaak vallen baby’s onder het lopen in slaap. Heb je net even een rot moment gehad en is je kleine ‘vervelend’, ga dan even een blokje lopen. Dat is lekker voor jullie allebei en met het mooie weer dat er aankomt, is het nog goed voor de vitamine D opname ook.