Advertorial
Baby met friese jongensnamen

Ga op een mooie dag naar het park en je komt geheid een peuter op een loopfiets tegen (met 3 meter daarachter zijn vader of moeder). Loopfietsen zijn de laatste jaren snel populair geworden en dat is niet zonder reden. Lees de 7 redenen waarom jouw peuter een loopfiets verdient.

7. Loopfietsen is een stuk eenvoudiger te leren dan echt fietsen

Rond het tweede jaar zijn de meeste peuters klaar voor een loopfiets, terwijl een normale fiets echt nog te hoog gegrepen is. Loopfietsen kost namelijk een stuk minder spierkracht en doordat de voeten dicht bij de grond zijn, geeft dat een veilig gevoel om te oefenen.

6. Perfecte opstap naar een gewone fiets

Kinderen die een loopfiets hebben gehad leren sneller fietsen. Dit komt doordat op een loopfiets het evenwichtsgevoel echt wordt getraind. Veel meer dan op een fiets met steunwielen aangezien daar vaak scheef op wordt gefietst. Ook de punten bij nummer 5 en 4 zorgen voor een positieve bijdrage.

5. Een loopfiets is goed voor de motorische ontwikkeling

Doordat je peuter gelijktijdig zijn evenwicht moet houden, sturen met zijn handen en afzetten met zijn benen wordt zijn motorische ontwikkeling gestimuleerd.

4. Gevoel snelheid en afstand wordt getraind

Doordat je peuter zich sneller en over grotere afstand beweegt, krijgt hij een beter gevoel van snelheid en afstand. De combinatie van beide zorgt er ook voor dat zijn ruimtelijk inzicht wordt getraind.

3. Loopfiets geeft een gevoel van vrijheid

De loopfiets is de snelste manier van zelfstandig voortbewegen voor een peuter. Loopfietsen gaat een stuk sneller dan lopen en je kind kan bovendien grotere afstanden afleggen. Dat geeft jou ook iets meer vrijheid, zie nummer 2:

2. De buggy is niet altijd meer nodig

Voor een wandelingetje door het park is niet altijd meer de buggy nodig. Je peuter hoeft niet meer te zitten, maar kan zelf ook lekker zijn (fiets)benen strekken.

1. De loopfiets is leuk!

Een loopfiets is het favoriete speelgoed van veel peuters. Peuters vinden het simpelweg leuk om te ‘fietsen’!

Op zoek naar een leuke loopfiets? Kijk eens bij de collectie van FietsenopFietsen.nl. Naast de loopfietsen verkoopt FietsenopFietsen ook een uitgebreide collectie aan damesfietsen.