Blog
Baby met friese jongensnamen

Louise schrijft over haar kinderwens als single. In het eerste deel ‘Een slimme meid begint op tijd’ beseft ze dat ze ook zonder partner een kind wil. In het vorige deel “De nieuwe koning krijgt een nieuwe onderdaan” blijkt dat ze samen met een homostel zwanger is.

Enkele dagen na de positieve zwangerschapstest gaan we wederom enthousiast naar de kliniek. Dit keer om een echo te laten maken om te zien of we echt zwanger zijn en of alles goed gaat. We zijn inmiddels kind aan huis bij de kliniek.

We zitten opgetogen en kwetterend in de gang te wachten tot we opgeroepen worden. Ik vraag me af of dit voor de omstanders wel zo leuk is, maar we kunnen ons niet inhouden.

Een witte pinda

Eindelijk worden we opgeroepen. We mogen met onze vertrouwde verpleegkundige Elise meelopen. Ik moet (wederom) plaatsnemen in zo’n afschuwelijke stoel met beugels. Gelukkig heb ik hier van tevoren rekening mee gehouden. Ik draag een lange jurk met een spijkerbroek. De papa’s gaan gelukkig ook achter mij zitten, zodat ik met een gerust hart de eendenbek en het echoapparatuur naar binnen kan laten gaan. Elise ziet al snel een witte pinda. Dat moet ons kindje zijn. We zijn super opgelucht om te horen dat alles goed lijkt te gaan met de kleine. Het hartje klopt en het zit goed in de vruchtzak. Het is al een schatje!

“Is het geen tweeling?”

Voor de grap vraag ik Elise nog even of het geen tweeling is. “Dan kunnen we dat ook even uitsluiten. Hahaha”. Elise moet er ook om lachen. Ze kijkt even verder met het apparaat. Opeens wordt ze een beetje stil en denkt ze toch nog een tweede vruchtzak met een wit stipje te zien. Tja, wij zien het allemaal. Mijn eerste reactie is een vloek (dat lijkt een patroon te worden bij onverwachte boodschappen). En daarna zeg ik: “Dat was niet de bedoeling!”

Elise herinnert mij er echter aan dat ik ooit, meer dan een jaar geleden, bij de intake bij de kliniek had aangegeven dat ik twee kinderen wilde. Tja, ze heeft gelijk. Eigenlijk ben ik na het uitspreken van die ene zin ook direct blij. De mannen zijn er ook stil van, maar na luttele seconden zijn we allemaal heel blij. Ik moet er een beetje van giechelen. Tjee, wat een verrassing. Deze optie hadden we eigenlijk helemaal niet besproken of bedacht, maar wat is het leuk!