Blog
Cadeaus voor zwangere vrouw

Op een gegeven moment was ik aan het idee gewend dat ik vader zou worden. Zoals je in mijn vorige stuk kon lezen, had dat in de eerste instantie best een impact op mij.

We wilden het mooie nieuws voor ons houden totdat mijn vrouw 12 weken zwanger was. Dat was soms best moeilijk. Want hoe mooi is het als je je baby voor het eerst ziet op een echo?! Twee centimeter was onze Zaara toen we haar voor het eerst zagen.

Al heel snel kwam het organisatiebeest los in mijn vrouw en mij. Wat moest er allemaal geregeld en besloten worden? Hierbij een checklist op basis van mijn eigen ervaring.

Naam verzinnen

Hoe gaan we hem of haar noemen? We hadden al snel besloten dat we het geslacht niet wilden weten. Dus dan moet je al twee namen achter de hand houden. Samen dachten we dagenlang na tot we die twee namen vonden. Ik kan je vertellen: een naam verzinnen is het leukste wat er is!

Kinderkamer inrichten

Wat is het uitzoeken van een kinderkamer een ramp zeg! Verkopers die je van alles willen aansmeren, terwijl wij er allang uit waren dat we de goedkoopste kinderkamer wilden. Niet eens om het feit dat het de goedkoopste was, maar het was ook gewoon heel mooi.

We wilden namelijk geen hoogglans, greeploos, beschermd teakhout of supersonische lades. Gewoon mooie, degelijke meubels.

Maar dan sta je in zo’n winkel en dan moet je een kussen van 100 euro erbij nemen, de duurste voetenzakken voor je kinderwagen, de duurste autostoelen, et cetera. Ze spelen in op je emotie: “Je wil toch het beste voor je baby?” Ergerlijk!

Babykleren uitzoeken

Babykleren uitzoeken is zo leuk! Onze eerste aankoop deden we bij een groot warenhuis in Haarlem. We kochten een mooi setje van Nijntje. Dit zou onze baby als eerste dragen als hij/zij geboren zou worden. Het was een wit met grijze jumpsuit en neutraal natuurlijk. Naarmate de zwangerschap vordert, blijf je kopen, kopen en nog eens kopen. Daarnaast krijg je ook genoeg van vrienden en familie, nu en straks als kraamcadeau. Heel attent allemaal.

Eerste nijntjepakje baby
Zaara's eerste pakje!

Ik heb later ook nog een bijenpakje gekocht van mijn favoriete voetbalclub, Borussia Dortmund.

Speelgoed kiezen

Waar speelt een baby mee? Is een babygym leuk? Welke rammelaar is goed?

Wat je zult zien is dat je al het speelgoed van de wereld kunt kopen voor je baby, maar dat ze niks daarvan het leukst gaan vinden. Wel je sleutelbos, mobieltjes en alle afstandsbedieningen in huis. Hoe mooi het speelgoed ook is en hoe erg dat speelgoedmobieltje ook op een echte lijkt, de baby weet heel goed dat alleen mijn vrouw en ik er eentje hebben die echt is.

Waar is de bevalling?

Waar ga je bevallen, thuis of in het ziekenhuis? Mijn vrouw wilde in het ziekenhuis bevallen, omdat het fijn is dat alle zorg voorhanden is. Misschien is dit een schijnveiligheid, want dat kan thuis vast ook wel. Toch vond mijn vrouw het fijn om in het ziekenhuis te bevallen.

Geboortekaartjes uitzoeken

Dit is ook een leuke ‘taak’, het kiezen van een geboortekaartje. Ervaring leert dat dit vaak als laatste wordt gedaan. Een ex-collega van mij regelde dit zelfs pas in de week voor haar bevalling. Wij waren ongeveer een maand voor de bevalling voorzien van alle kaarten.

Ons thema was Nijntje. We hadden een roze en een blauwe kaart uitgekozen. Het gedichtje had ik zelf verzonnen en mijn vrouw was er (gelukkig) heel blij mee. We wilden geen standaard rijmpje, maar liever zelf iets persoonlijks verzinnen.

Begin op tijd!

Er valt heel wat te regelen voordat je vrouw goed en wel kan bevallen. Daar kwamen we gelukkig al heel snel achter. Wat ik al zei: wij waren al heel snel in de organisatiemodus.

Tussendoor ga je ook nog naar de verloskundige en/of gynaecoloog. Vergis je niet in de tijd! De maanden vliegen voorbij. Als ik zo terugkijk, is alles in een sneltreinvaart voorbij gevlogen. Het is zo’n lekker gevoel om je kind geboren te zien worden, terwijl je in je achterhoofd weet dat alles is geregeld!

Tijdperk NA de bevalling

Als de baby dan eindelijk ter wereld komt, besef je je pas dat er een tijdperk is VOOR de geboorte en een tijdperk NA de geboorte. En geloof mij, het tijdperk NA de geboorte van je eerste spruit is het mooiste tijdperk dat er is. Onze droom is geboren en ze is het mooiste mensje ter wereld.

Papablogger Dinesh

Blogger Dinesh, vader van dochter Zaara en blogger onder de naam Blurry Blogger. Voor 24Baby schrijft hij over het reilen en zeilen van zijn vaderschap, vanaf het moment dat hij hoorde dat hij vader werd. Met hier en daar natuurlijk praktische tips voor (aanstaande) vaders.