Blog
Baby met friese jongensnamen

De klap kwam hard aan midden in zijn gezicht. De dader, een aandoenlijk jongetje van hooguit 13 maanden, keek hem uitdagend aan. Op de achtergrond hoorde ik zijn blijkbaar Duitse moeder roepen ‘nicht tun’. Mijn kleinzoon zat achterstevoren op de glijbaan en straalde. Hij ging met zijn hand over het gezicht van het jongetje en leek aai te zeggen. Als er een Nobelprijs voor de Vrede voor baby’s bestond had Sem hem nu binnen. Wat was ik trots op mijn sociale kleinzoon van 10 maanden.

h2>De wereld ligt aan onze voeten

Hij zat die middag voor het eerst op een glijbaan en hij vond het prachtig. Stralend roetsjte hij keer op keer naar beneden, maar hield wel het Duitse jongetje goed in de gaten. De schommel was bijna nog leuker dan de glijbaan en hoe hoger hij ging, hoe harder hij schaterde van het lachen.

Sem zat aan zijn derde boterham van die dag en we waren nog aan het nagenieten van het heerlijke weer. De temperatuur was voor het eerst dit jaar boven de 12 graden. Sem las ondertussen ‘Het vogelhuis van Boris’ en ik droomde weg. Samen fietsen, nog verder wandelen, eendjes eten geven, de wereld ligt op vrijdag aan onze voeten.

Sneeuwklokjes en jonge eendjes

Als elk jaar duurt de winter twee maanden te lang. Voordat ik kinderen had pakte ik mijn koffers als ik die te lange winter zat was. Mijn kinderen veranderde dat patroon. We bleven thuis en door de ogen van mijn kinderen zag ik waar ik voorheen blind aan voorbij liep. Sneeuwklokjes en de eerste jonge eendjes, je kon er niet omheen. Ook die te lange wintermaanden merkte ik, hadden hele mooie dagen. Ditzelfde gevoel had ik vandaag met Sem. Hij in zijn wandelwagen en ik trots daarachter. Door het park, nog een rondje en toen de speeltuin.

Kom maar op

Het is inmiddels donderdag, de week en de dagen zijn voorbijgeschoten. Werk, te laat naar huis, boodschappen, eten koken en dan nog even de krant en de dag is bijna om. Morgen is het vrijdag en is het weer lekker Sem-dag. Het avontuur gaat dan weer beginnen.

Gaan we naar de winkels of naar het park? Vlakbij heb ik jonge eendjes zien zwemmen. Morgenochtend zit ik om 8 uur klaar, kom maar op Sem.