Blog
Baby met friese jongensnamen

Dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen is al in menig tijdschrift beschreven. Al die jaren heb ik gedacht, dat valt bij ons wel mee. Met ‘ons’ bedoel ik mijn vriend en ik. Hij is het verzorgende type en ik, volgens mijn zwager van 14 jaar, een ‘manwijf’. Je zou denken dat dit duo een zwangerschap min of meer hetzelfde beleeft.

De kleine wielrenner

Dat wij van elkaar verschillen wordt duidelijk als de eerste schopjes voelbaar worden. Wat zich eerst nog in ‘mijn wereld’ afspeelt door wat gebubbel en geplop, wordt gelukkig snel voelbaar voor de buitenwereld. Dolblij dat ik de kleine man of vrouw aan de buitenkant van m’n buik vol schoppen, roep ik de vader in spé. Kom eens, de kleine wielrenner is de beentjes aan het trainen, wil je even voelen? Manlief: ‘Ik zit nu even Voetbal International te kijken……‘. Huh, hier snap ik dus niks van. Wat heeft René van der Gijp dat ik en ons kind samen niet hebben?!

Meeveren

Een paar dagen later voel ik vlak voor het slapen gaan weer duidelijk geschop. Dus ik doe nogmaals het aanbod om deze actie te voelen. Voor iedereen die bekend is met Kluuns ‘meeveren’, nou dit was zo’n moment. Terwijl ik vroeg of hij de baby even wilde voelen, hoorde ik hem denken ‘laat ik dit maar doen, want anders zijn de rapen gaar en krijg ik het de komende dagen zwaar’.

Met veel commotie draait meneer zich om en legt zijn hand op mijn buik. En in dit geval is het 1-0 voor de moeder. De kleine atleet maakt een voltreffer a la Dennis Bergkamp tijdens het WK van 1998 tegen Argentinië. Dit had de vader in de dop niet verwacht en hij trok van schrik gelijk zijn hand weg. Ik, zo trots als het maar zijn kan: ‘dat had je niet verwacht he?‘. Sindsdien is er elke avond een vast trainingsmoment en doen de baby en ik niet meer onder voor de televisie.