Blog
Jongetje en meisje spelen doktertje

Als je kindje ziek is, voel je je als ouder machteloos. Zeker als je het gevoel hebt dat artsen jou en je baby niet serieus nemen. Mijn dochtertje had nierbekkenontsteking. Voor degenen onder ons die het ooit zelf weleens hebben gehad, NIET fijn! En al helemaal niet voor zo'n klein mensje.

Blaasontsteking

Helaas heeft onze dochter nierbekkenontsteking gehad. En niet omdat we haar er te lang mee door hebben laten lopen. Nee. Gewoon omdat er, naar onze mening, door meerdere huisartsen laks mee om is gegaan…

Na twee dagen koorts gaf onze dochter aan dat ze buikpijn had. Het was weekend maar het OER-moeder gevoel in mij bedacht zich geen moment: naar de huisartsenpost! Het bleek blaasontsteking. We kregen antibiotica en nu zou ze snel op moeten knappen. Toen dat niet gebeurde, heb ik natuurkijk weer gebeld.

Vervangende huisarts

Onze eigen huisarts was op vakantie en de vervanger had het te druk, dus we mochten niet langskomen. Maar niks aan de hand: deze huisarts stelde telefonisch (?!) vast dat we niet de juiste kuur hadden gekregen. Telefonisch?! Natuurlijk hadden we dit eigenlijk niet moeten laten gebeuren en gewoon moeten aandringen op een afspraak. Dit gebeurt ons geen tweede keer!!

Weer naar het ziekenhuis

Nieuwe kuur dus. Nu zou onze dochter snel moeten opknappen. Dit leek eerst ook het geval. Tot ze plots weer hoge koorts had en liep als een oud vrouwtje. We waren inmiddels al twee weken bezig, twee kuren verder en je raadt het al: het was weer weekend. Bij de huisartsenpost hebben we erop aangedrongen dat ze nader onderzocht werd.

Na een korte telefonische discussie tussen de kinderarts en de betreffende huisarts mochten we naar het ziekenhuis. Daar werden we netjes te woord gestaan, maar de kinderarts was not amused dat wij zijn tijd kwamen verdoen met dergelijke klachten. Dit had de huisarts moeten afhandelen… Ik denk dat hij wel een goed punt had, maar de huisarts handelde het niet af. Mij kon het in ieder geval niet meer schelen. Onze dochter moest van die pijn af! Dit had allemaal al veel te lang geduurd. Dus daar zaten we, in het ziekenhuis.

Toch nierbekkenontsteking

De urine werd gecheckt en inderdaad: ze had nierbekkenontsteking. Met de derde antibioticakuur moest het nu echt overgaan. En dat ging het ook. Gelukkig…

Als ouder voel je je echt machteloos als je kind ziek is en pijn heeft. Eindconclusie voor ons is in ieder geval: volg je gevoel en laat je niet afschepen. JIJ kent je kind het allerbeste!

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >