Blog
Baby op kinderboerderij

Eindelijk is het eerste echt mooie weekend van het jaar er. Een blauwe hemel, stralende zon en aangenaam temperatuurtje. Een mooie lentedag is het ideale weer om er met je kleine op uit te gaan. Onze tip: ga met je kleine naar de kinderboerderij!

Is hij een half jaar of ouder, dan zal hij met grote ogen alle dieren bekijken. Het maakt niet uit of het een konijn of schaap is, voor hem is alles bijzonder. Niet alleen de dieren, maar ook de andere aanwezige kinderen zullen aandachtig worden bestudeerd. Als kers op taart is er ook nog een speeltuin waar hij met papa of mama op de schommel kan zitten of voorzichtig van de glijbaan mag.

Kinderboerderij of dierentuin?

Hoewel het ontzettend leuk is om met je baby naar de dierentuin te gaan, heeft de kinderboerderij een aantal voordelen:

 • De kinderboerderij is veel goedkoper

  Een kinderboerderij is bijna altijd gratis, terwijl je voor een bezoek aan de dierentuin per volwassene rond de € 20 betaalt. Ook het parkeergeld en de horecaprijzen in de dierentuin liggen doorgaans hoger.

 • Kortere reistijd

  In Nederland heb je een paar dierentuinen, terwijl er meer dan 450 kinderboerderijen zijn. Dit betekent dat er vaak een kinderboerderij op fietsafstand is, terwijl je voor de dichtstbijzijnde dierentuin een behoorlijke reistijd kan hebben.

 • De kinderboerderij is toegankelijker

  Op de kinderboerderij mag je baby achter een kip aan kruipen of het lammetje aaien. Een tijger of leeuw is natuurlijk fascinerend, maar deze mag alleen van een grote afstand worden bekeken.

 • Een varken is net zo bijzonder als een olifant

  Je baby heeft nog nooit een varken of een olifant gezien. Hij zal deze dan ook allebei met even grote ogen bekijken. Voor hem maakt het dan ook niet uit of je naar de dierentuin of kinderboerderij gaat.

Pas op in de kinderboerderij als je zwanger bent!

Als zwangere vrouw loop je risico’s bij het bezoek aan een kinderboerderij. De dieren kunnen ziekte(verwekkers) met zich meedragen die gevaarlijk zijn voor de zwangere en het ongeboren kind. Het is verstandig om tijdens een zwangerschap niet in de buurt van geiten en schapen te komen en zeker niet in de kraamstal van jonge geitjes en lammetjes.

Genieten door de ogen van je kind

De kinderboerderij is niet alleen leuk voor je baby, maar stiekem ook voor jezelf. Je kleine leert jou weer te kijken met de ogen van een kind. En wat is het dan mooi om samen in het heerlijke lentezonnetje te genieten van vrolijk huppelende lammetjes.