Blog
Baby met friese jongensnamen

Gister deelde Esther de gouden tip die zij had gekregen voor het afbouwen van de avondfles. Vandaag deelt zij de gouden tip die zij had gekregen voor het laten doorslapen van haar baby: de "tien minuten-methode".

Je baby laten doorslapen dankzij de “tien minuten-methode”

Ik had al wel eerder gehoord van de “tien minuten-methode”, maar kon het niet laten om Noah ’s nachts op te pakken en te troosten zodra hij begon te huilen. Uren hebben we ’s nachts met hem rondgelopen. En hij heeft ook regelmatig tussen ons in in bed gelegen. Maar echt lekker sliep ik dan niet. Ik vond het veel te eng met die kussens en dekens en de mogelijkheid (hoe onwaarschijnlijk misschien ook) dat ik of mijn vriend op hem zou rollen. En toen kwam het einde van mijn zwangerschapsverlof in zicht en realiseerde ik me dat ik wel voldoende slaap nodig zou hebben om op mijn werk te kunnen functioneren.

En dus zijn we begonnen met het laten huilen. Althans, we gingen natuurlijk eerst kijken of hij geen vieze luier had, of hij het niet te warm of te koud kon hebben, etc. Dan trokken we de deur weer achter ons dicht. Als hij bleef huilen, gingen we elke tien minuten terug, gaven we een aai over zijn bol en gingen weer weg, net zo lang tot hij weer in slaap viel. Het was niet makkelijk; tien minuten duurt lang als je kindje ligt te huilen en ik heb dan ook af en toe moeten vechten tegen de tranen. Ik voelde me zo’n slechte moeder..

Na een week sliep hij door

De eerste nacht huilde hij 1,5 uur. De tweede nacht een uur. En daarna hoefden we nog maar 1 of 2 keer per nacht naar hem toe te gaan. Na een week sliep hij door. En niet omdat hij geleerd heeft dat huilen geen zin heeft, want mama en papa kwamen wel, maar bleven niet en haalden hem niet uit bed. Ik geloof echt dat hij zo geleerd heeft dat we – ook ’s nachts – in de buurt zijn, maar dat zijn bed de plek is waar hij veilig kan slapen. Niet in mama’s of papa’s armen, terwijl we rondjes door het huis lopen; niet bij mama en papa in bed. En dat hij zijn bed tegenwoordig zelfs een fijne plek vindt, blijkt wel uit het feit dat hij soms onderaan de trap gaat staan en “bed” zegt. Dan is hij moe en wil hij slapen, in zijn eigen vertrouwde bedje.

Ik kreeg overigens ook de gouden tip om je baby groente te leren eten.

Mamablogger Esther

Esther (34) is jurist, woont samen en is moeder van 2 kids.