Blog
Baby met friese jongensnamen

Babies, ze zijn ooh zo lief en schattig! We kunnen het er uren over hebben en uren naar ze kijken. Die mooie grote ogen, lekkere spekbeentjes en schattige plukjes haar. Heerlijk die baby talk!

De pret begint natuurlijk al voordat de baby is geboren. Tijdens de babyshower, de gender reveal party en het scoren van leuke kinderkleding. Vrouwen houden van winkelen, maar winkelen voor je aanstaande kindje is helemaal geweldig! Al die schattige kleine kledingstukken en mini schoenen, rompers, knuffeltjes en speelgoed, het is zo leuk allemaal. Het liefst neem je alles mee!

Zelf heb ik nog geen kinderwens, maar in mijn omgeving merk ik dat steeds meer vriendinnen het over kinderen hebben. De stap naar het samenwonen en een huis kopen is gezet en het is voor velen tijd voor een volgende stap.

Als ik met mijn vriendinnen ben, dan komt het onderwerp altijd wel even aan bod. Vragen als ‘Wat vind je van deze naam?’, ‘Wanneer denk jij dat jullie er aan toe zijn?’, ‘Hoe zou het zijn als…?’ zijn niet ongemakkelijk meer. Heerlijk om erover te fantaseren en wat zou het leuk zijn als je tegelijkertijd met een vriendin of zus zwanger bent.

Vriendin in verwachting

Zelf een kind krijgen is voor mij nog toekomstmuziek, maar ik geniet er enorm van als een vriendin in blijde verwachting is. Leuke cadeautjes kopen voor de baby, namen bedenken en met haar fantaseren hoe haar leven er straks uit komt te zien. Verder mag het organiseren van een leuke babyshower natuurlijk niet ontbreken. Tijdens een babyshower wordt de aanstaande moeder volledig in het zonnetje gezet. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan je vriendin te verwennen met cadeautjes, taartjes en gezelligheid?

Babyshowers werden voorheen voornamelijk in Amerika georganiseerd, maar is tegenwoordig ook helemaal hip in Nederland. Toen mijn vriendin in verwachting was van haar zoontje hebben wij haar ook verrast met een gezellige middag. We hadden zelf lekkere cupcakes en hapjes gemaakt, (alcoholvrije) champagne gekocht, spelletjes klaargezet en haar huis versierd met ballonnen en slingers. Toen ze binnenkwam was ze zo verrast dat ze spontaan in tranen uitbarstte en ons in de armen vloog. En daar doe je het natuurlijk voor!

De cadeautjes voor de aanstaande moeder stonden klaar en zijn opengemaakt onder het genot van champagne en cupcakes. Daarna hebben we allerlei leuke spelletjes gespeeld die helemaal gericht waren op de babyshower. Als jij een vriendin hebt die zwanger is, is het organiseren van een babyshower een echte aanrader.