Blog
Baby met friese jongensnamen

“Mam, je moet het je niet aantrekken, maar Sem slaapt de nachten na omadag steeds slecht. Hij wordt dan huilend wakker en is niet rustig te krijgen. De andere dagen heeft hij dat eigenlijk nooit.” Als een mokerslag komt de kritiek van mijn zoon aan vlak voordat hij mijn kleinzoon bij me achterlaat. En ik had me nog wel zo verheugd op deze omadag…

Wat doe ik verkeerd?

Mijn brein begint gelijk te malen. Wat doe ik verkeerd? Hij krijgt te eten wat zijn ouders opgeven. Drie bruine boterhammen en sinds twee weken pas met magere smeerkaas. Vers fruit, maar geen aardbeien. Die mag hij pas als hij één jaar is. Heerlijk vindt Sem het als hij zijn fles krijgt. Tussendoor nog een soepstengel of een mandarijntje. Het enige dat soms niet helemaal op gaat is zijn potje.

Nee, aan het eten kan het niet liggen. Hij krijg voldoende binnen – geen suikers en zout. Wat een verschil met mijn kinderen. Die werden door de overgrootouders van Sem volgestopt met zoetigheid. Zelf kreeg je op het consultatiebureau al snel het advies om Roosvicee te geven. Of een banaan en wat sinaasappelsap en aanmengen met Roosvicee. Wat een caloriebom!

Eng bij oma?!

Mijn zoon opperde dat Sem het misschien toch wel spannend vond bij mij. Hij is hier alleen op vrijdag, zijn andere oma past 2 dagen op. Die opmerking komt hard aan. Zou hij het echt eng vinden bij mij?! Sem komt binnen met een grijns op zijn gezicht en die gaat er de rest van de dag niet meer van af.

Wat hebben we het leuk!

Hij ‘leest’ graag een boekje. Ik hoor hem kletsen, zie hem de dieren of poppetjes aanwijzen en vaak lacht hij zich een kriek. Tijdens het eten zit hij in zijn kinderstoel en samen kijken wij naar de vogels in de tuin. Het bad is zijn favoriete onderdeel van de dag. Met de gele fles badschuim in zijn handen gilt hij het uit van de pret. Hij slaapt minimaal twee, soms driemaal op een dag als een roos. Wandelen en boodschappen doen vindt hij geweldig.

Lastig, ik zie hoe vrolijk Sem is en wat hebben we het leuk samen. Ik peins nog wel even verder…