Blog
Baby met friese jongensnamen

Suzanne vertelde in de eerste 3 delen van haar bevallingsverhaal over haar scheurende vliezen, de ontsluitingsfase, de uitdrijvingsfase. Tot slot van haar bevallingsverhaal schrijft zij over de nageboorte.

Geen bevalling is compleet zonder de nageboorte. De laatste fase…

Jongen of meisje?

Er ligt een klein mensje op mijn borst. Ik heb er nog geen seconde aan gedacht of het jongen of meisje is. Terwijl ik hier maandenlang zo nieuwsgierig naar was, is het nu even niet meer belangrijk. De verloskundige geeft aan dat ik maar even moet voelen of het een jongen of een meisje is.

Nog zwaar onder de indruk van de hele geboorte doe ik een poging om dit te voelen. Ik kom er niet uit… Sorry Bauke, het ligt niet aan jou, fysiek ben jij zeker weten een jongen. Maar mijn handen en hersenen werken even niet meer samen. De verloskundige helpt ons zo uit de onzekerheid. Een zoon! Ik kijk naast me en zie de nieuwbakken vader glimmen van trots. Hij had hier stiekem toch op gehoopt.

Tijd met z’n drieën

Ik krijg een injectie met een weeën opwekker. Hierdoor komt de placenta ook tevoorschijn en is de geboorte compleet. Nu worden we met rust gelaten. Samen met mijn vriend kijken we naar onze zoon. Onze handen passen precies om zijn ruggetje. Één donker oogje kijkt mijn kant op, de ander zit nog dichtgeplakt. Dit kleine mannetje heeft een eigen geur, die nieuw voor mij is maar die me toch bekend voorkomt.

De laatste medische handelingen

Na ongeveer een uur verschijnt de kinderarts. Hij wil onze zoon onderzoeken op infecties die hij opgelopen zou kunnen hebben door de langdurig gescheurde vliezen. Al bijna direct krijgen wij te horen dat onze zoon kerngezond is, maar dat we nog wel een dag moeten blijven voor observatie. Door zijn hoge geboortegewicht krijgt hij deze dag meerdere controles op zijn bloedsuiker.

Bijtanken

Dan is het tijd voor ons om beschuit met muisjes te eten. Bauke neemt ondertussen ook zijn eerste slokjes melk. Ik word geholpen met douchen en begin me weer een beetje mens te voelen. Wij brengen de dag met z’n drieën in alle rust door. Slapen lukt niet, doordat ik mijn ogen niet van ons mannetje kan afhouden. Wat ligt hij er vredig en ontspannen bij. En ik? Ik heb me nog nooit zo intens tevreden en gelukkig gevoeld.

Naast het bevallingsverhaal van Suzanne staan op 24Baby.nl nog meer ontroerende en bijzondere verhalen. Lees meer bevallingsverhalen.