Blog
gezin doet originele overnachting in natuur

Ga je voor het eerst op vakantie met een baby? Dat hoeft helemaal niet ver weg! In Nederland zijn er meer dan genoeg opties om een paar dagen zorgeloos met je kleintje(s) op pad te gaan. Wij verzamelden drie bijzondere accommodaties in ons eigen land voor je. Een ding hebben ze allemaal gemeen: alle babybenodigdheden staan al klaar, dat scheelt weer inpakken!

Newborn boerderij in het Hof van Saksen

origineel overnachten in newborn-boerderij

Vakantieresort Hof van Saksen ligt in Drenthe, omgeven door rust en natuur. Het is allesbehalve het beeld van het standaard vakantiepark dat je nu waarschijnlijk in je hoofd hebt: alle accommodaties zijn hier namelijk knusse, rietgedekte boerderijtjes. Een aantal daarvan heeft zelfs een specifiek thema. Zo is er de Newborn-boerderij, speciaal voor ouders met een, de naam zegt het al, pasgeboren baby. Aan alles is gedacht en het huis is volledig ingericht op basis van de nieuwste trends. Denk bijvoorbeeld aan een Bloom kinderstoel en Nuna Leaf wipstoel. De babykamer heeft een hangwiegje, commode, aankleedkussen, schommelstoel en een tummytub. Ook liggen er een flessenwarmer, box en video-babyfoon klaar. Heeft de baby een grote broer of zus? Geen probleem! Hij of zij slaapt in een pipowagen en vermaakt zich prima met al het speelgoed dat er is.

Villa Poppenalee in het Vechtdal

origineel overnachten Villa Poeppenalee

Villa Poppenalee in het Vechtdal is een idyllische plattelandsvilla midden in de natuur, waar je geniet van volledige privacy. De accommodatie biedt allerlei voorzieningen voor volwassenen, maar er is ook zeker aan de kleintjes gedacht. Zo is de villa uitgerust met een box, speelgoed, twee campingbedjes met bedlinnen, twee kinderstoelen en een potje. Daarnaast is er een badkamer met bubbelbad, inloopdouche, sauna, fitnessruimte en toilet, en zijn er in totaal drie slaapkamers. De gezellige woonkamer is uitgerust met een oven/magnetron, een vaatwasser en een koelkast met vriesvak. Vanuit de woonkamer loop je gelijk je eigen terras met privé tuin én speeltuin in. Ook is er een picknickplaats met tuinhaard. Ideaal dus om even heerlijk met je gezin te genieten.

Historische rieten schuur in Drenthe

origineel overnachten in een rieten schuur

Rust, ruimte en omgeven door Drentse natuur. Een verblijf in de historische rieten schuur op het erfgoed van Erve Ensink zorgt er niet alleen voor dat je weer helemaal kan opladen, maar biedt ook een zorgeloos verblijf voor zowel ouders als kind(eren). Zo staat er onder meer een kinderledikant, trip-trap stoel en kinderspeelgoed klaar. Voor de iets oudere kinderen is er een trampoline, voetbalveldje en een overdekte peuterzandbak. Jij en je partner kunnen ook heerlijk ontspannen, je hebt zelfs een luxe-probleem: neem je de slaapkamer met vrijstaand bad of die met de regendouche? De schuur heeft het allebei. Your choice!

Geniet ervan!

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app