Blog
Man en vrouw zitten op bank terwijl vrouw van alles opzoekt over zwangerschap

In haar vorige blog vertelde Linsey over haar kinderwens. Na ruim een jaar proberen, was het nog niet gelukt en stapten zij en haar man naar de huisarts. Ze kregen allebei vruchtbaarheidsonderzoeken en bleken hartstikke vruchtbaar. In deze blog vervolgt Linsey haar verhaal naar haar verlangen: een kindje.

Na de vruchtbaarheidsonderzoeken kregen we het advies: “Duik opnieuw een jaar het bed in met elkaar. O, en blijf ervan genieten.”

Dooddoeners

Mensen van ver, maar ook mensen heel dichtbij. In de supermarkt, op het werk, vriendinnen, maar ook op visite in mijn huis. In míjn luie stoel bij kaarslicht. Ongemerkt maakt iedereen zich weleens schuldig aan zulke opmerkingen. Vooral met het doel: geruststellen.

  • “Misschien moet je er niet zo mee bezig zijn.”
  • “Ga samen op vakantie, dan kom je vast zwanger terug.”
  • “Ah joh, je bent nog hartstikke jong.”
  • “Geniet nog maar van de rust, met kinderen is dat wel anders.”
  • “Ach, bij ons heeft het ook een half jaar geduurd.”
  • “Het komt vast wel goed, want je lijkt me een hele leuke moeder.”

Hou op. Hou alsjeblieft op! Het helpt niet…

Obsessie

Kon ik het maar voor een tijdje uitschakelen. Op een ochtend wakker worden en me afvragen wanneer ik voor het laatst ongesteld ben geweest. Bij opkomende ochtendmisselijkheid mezelf eerst afvragen of ik misschien iets verkeerd heb gegeten. Vollere borsten alleen die alleen maar komen door die nieuwe push-up bh.

Bij mij werkt het net even anders. Ik google. Ik ken werkelijk alle mogelijke zwangerschapssymptomen uit mijn hoofd. Ik ben een ster in schijnzwangerschap. Mijn menstruatie blijft daadwerkelijk een paar dagen uit, omdat ik ervan overtuigd ben zwanger te zijn.

En als het dan voorzichtig doorbreekt is dit de innesteling. Ik heb namelijk de gevoelige borsten, de ochtendmisselijkheid en een sterker reukvermogen al toegevoegd aan mijn symptomen deze maand. Ik zou zelfs al een voorzichtig buikje kunnen herkennen als ik mijn spiegelbeeld bekijk.

Maar dan: bloed. Veel bloed. Meer dan voorgaande maanden? Zie je wel, dus toch? Bevrucht maar niet goed genesteld. Zolang ik maar niet hoef te bevestigen dat ik daadwerkelijk ongesteld ben. Of erger… niet zwanger. Alweer niet…

Blijven genieten?

Temperaturen. Ovulatietesten. Complete app met vruchtbare dagen… Grafieken, smileys. Een alarm als het ei rijp is. Maar we blijven ervan genieten… Wat denk je zelf?

Lees deel 3 van Linseys proces naar zwanger worden >>

Blogger Linsey

Ha! Ik ben Linsey. 33 jaar oud en overal en altijd op zoek naar mijn lievelingswoord. Ik schrijf graag over mijn zwangerschap en de bevalling, ook op mijn blog. Maar het allerliefst natuurlijk over mijn dochter Sharaï. De roze wolk. De onzekerheden. De kracht en het oerinstinct. En waarom ik alles over heb voor die glimlach op haar gezichtje. Mijn reis van wens naar vervulling. Reizen jullie mee? Lees alle blogs van Linsey >

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app