Blog
Een vrouw geeft borstvoeding in het openbaar

Van de week was het weer even op de radio, een presentator die het over borstvoeding in het openbaar had en zich daar ongemakkelijk door voelde. Hij vond dat vrouwen dat privé moesten doen. Erg boos word ik van zulke opmerkingen.

Puur natuur

Feit: Alle zoogdieren voeden jongen met melk. Feit: Het menselijk ras behoort tot de zoogdieren. Conclusie: Vrouwen zijn door de natuur zo gemaakt om hun kinderen via borstvoeding te voeden. Het is dan ook de enige babyvoeding die perfect is afgesteld op de behoeften van de baby. Bovendien doen vrouwen het al eeuwenlang op deze manier. Het is puur natuur!

Ik vind het dan ook bizar dat je door bepaalde mensen met de nek aangekeken wordt als je bijvoorbeeld rustig op het terras je kleintje voedt, terwijl er helemaal niets te zien is qua bloot. Alles is namelijk netjes bedekt met een dekentje. Borstvoeding geven is tegenwoordig een keus in plaats van de normaalste zaak van de wereld en dat begrijp ik eigenlijk niet zo goed. Borstvoeding geven is iets om trots op te zijn en niet iets dat je als kersverse mama zou moeten verstoppen.

Oh ,voel jij je daar ongemakkelijk bij? Nou en!

Dit is een boodschap aan al die mensen die je raar aankijken, terwijl je je kindje in het openbaar voedt:

“Oh ,voel jij je daar ongemakkelijk bij? Nou en! Ik zit hier namelijk niet voor jouw vermaak en er is hier niets te zien voor jou. Kijk je toch, dan is dat niet mijn probleem, want ik schaam mij niet voor het voeden en verzorgen van mijn hongerige baby!”

Toen ik net borstvoeding gaf aan mijn meisje heb ik me ook wel eens ongemakkelijk gevoeld tijdens het voeden in het openbaar, maar al gauw heb ik dat losgelaten. Nogmaals, het is helemaal niet iets om je voor te schamen en het zou je zeker niet moeten tegenhouden om een uitstapje met je kleine te maken.

Zelfs de paus geeft thumbs up!

Een tijdje geleden zag ik een artikel voorbij komen dat de huidige paus zelfs groen licht geeft aan borstvoeding geven in de kerk. Ik quote: “Als het kind honger heeft, geef het te eten.” En dat is precies hoe het is, dus ik zeg: “GO MAMA’S en laat je niet tegenhouden door niemand wat dat betreft!”