Blog
Baby met friese jongensnamen

Voor een baby is er eigenlijk niets fascinerender dan een beeldscherm. Nog meer dan volwassenen kunnen zij met open mond naar een scherm staren. En dan maakt het niet eens echt uit wat erop staat. Tenzij het Bumba is.

Bij het zien van Bumba zijn hypnotiserende ogen en neus, vergeet iedere baby zijn honger of slaap. Afhankelijk van de leeftijd wordt er in trance gekeken of wordt er gelachen en gejuicht.

Bumba in het kort

Bumba is een clown die in het circus werkt. Samen met zijn vriend Bumbalu en verschillende circusdieren geven zij per aflevering een show van 5 minuten met verschillende optredens. Bumba wordt in Nederland uitgezonden op Nederland 3 en in België op Ketnet.

Het succes van Bumba bij baby’s

Het succes bij baby’s is makkelijk te verklaren. Er wordt gebruik gemaakt van simpele, vrolijke geluidjes. De kleuren zijn fel en hebben een groot contrast. Er wordt gebruik gemaakt van een paar vaste, uitgesproken hoofdrolspelers. Het taalgebruik is babyachtig en het publiek leeft enthousiast mee. Daarnaast zijn de filmpjes zeer kort, afwisselend en hebben ze wat weg van een slapstick.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat je baby zich helemaal kan verliezen in de optredens van Bumba, Bumbalu, Tumbi (olifant), Pantoef (nijlpaard) en Kiwi (pratende vogel).

Het succes van Bumba bij ouders

Je kan echter pas succesvol zijn bij baby’s als de ouders het op willen zetten. En ook bij hen doet Bumba het goed. Dat is niet alleen omdat zij even vijf minuten hun handen vrij hebben als de kleine clown wordt aangezet.

Bumba bereikt bij ouders niet snel de irritatiegrens en zorgt soms zelfs voor een glimlach. De hoofdrolspelers zijn sympathiek en sommige filmpjes hebben een educatief karakter. Het is daarbij ook prettig dat de afleveringen en verschillende filmpjes lekker kort zijn.

Bumba de YouTube-hit

Bumba is is net als onder andere Samson en Gert, K3 en Kabouter Plop van Studio 100. Dat is gelijk een garantie dat Bumba als product goed wordt neergezet. Na het succes op tv is deze vrolijke clown verkrijgbaar op dvd’s, te zien in pretparken, zijn er cd’s, apps en verschillende vormen van speelgoed. Bumba is niet alleen te zien in België en Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Canada Duitsland en Spanje.

Naast dit succes is Bumba ook een ware Youtube-hit. Er staan nog tientallen filmpjes die honderdduizenden of miljoenen keren zijn bekeken. Die YouTube-filmpjes zijn overigens erg handig als je jouw baby even rustig wilt krijgen. Zeker met een smartphone of tablet heb je dit kalmeringsmiddel altijd bij je!