Advertorial
Carbonell Olys - Een kijkje in de keuken bij 24baby.nl

Je wilt natuurlijk dat je opgroeiende kids zo gezond mogelijk eten. Soms is gezond koken alleen nog niet zo gemakkelijk. Met een gezonde olie probeert Carbonnel Olys je hier een handje bij te helpen. Wij van 24Baby.nl besloten de proef op de som te nemen. Neem hier een kijkje in de keuken bij de redactie van 24Baby.nl!

Ook voor de redactie van 24Baby.nl blijft het een uitdaging om gezond te eten. Gelukkig houden we van koken en proberen we graag nieuwe dingen uit. Ons favoriete recept is risotto en dit willen we graag met jullie delen. We gaan voor een variant met paprika, champignons en kip. Niet helemaal zoals de Italianen het eten, maar wel gezond en bovenal lekker! Nathan (2) helpt ons hier een handje bij.

Ingrediënten – 4 personen

  • 300 g risottorijst
  • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
  • 250 gram champignons/paddenstoelen, in stukjes
  • 1 paprika, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gram kip, in stukjes
  • 1 glas appelsap
  • 5 el (Olys) olie

Bereiding

Nathan (2) helpt een handjeBegin door het maken van een liter paddenstoelenbouillon. Fruit vervolgens een gesnipperd uitje in 3 el olie en schep de risottorijst erdoor (2 minuten). Voeg hierna onder voortdurend roeren een glas appelsap toe. Als het sap door de rijst is opgenomen, voeg je 1/4e van de bouillon toe. Laat deze ook weer door de rijst opnemen en blijf voortdurend roeren en bouillon toevoegen tot de rijst gaar is.

Verwarm 1 el olie in een pan en bak de stukjes paprika en champignons. Kruid de kip naar smaak met peper, zout en/of kipkruiden. Verwarm 1 el olie in een andere pan en bak de stukjes kip goudgeel.

Schep de paprika en champignons door de risotto en kruid met een beetje peper. Serveer de kip apart. Eet smakelijk!

Resultaat

Dankzij onze ‘sjef’ Nathan hadden we binnen 45 minuten een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel. Een betere lunch hadden we ons niet kunnen bedenken!

Het resultaat
Het resultaat

Waarom Carbonell Olys?

Carbonell OlysZoals je ziet, heb je om dit risottorecept te maken heel wat olie nodig. Wel zo fijn als deze olie dan gezond is!

Carbonell Olys biedt een geweldig alternatief voor gewone olijfolie. Olys zit namelijk boordevol olijfolie, sojaolie, druivenpitolie, koolzaadolie en een vleugje visolie. Het bevat dus alle essentiële vetzuren die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen. De Omega 3 (DHA en EPA) is weer goed voor het hart. Daardoor is Carbonell Olys een gezonde olie voor het hele gezin.

Met Carbonell Olys zet je dus gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel, boordevol essentiële voedingsstoffen.

Bij 24Baby zijn we overtuigd: Carbonell Olys is een fantastisch alternatief voor gewone olijfolie!

Winacties

Like of deel onze Facebookpost voor 1 december en maak kans op één van de drie kinderschorten!

Deel jouw gezonde eet tip op www.carbonell.nl/olys en win mooie prijzen! De prijzen worden uitgereikt door Carbonell voedingsdeskundige Meike. Eén keer per maand maak je hier zelfs kans op een KitchenAid keukenmachine!

Wij van 24Baby wensen je veel gezond kookplezier!

Kinderschorten Carbonell Solys
Kinderschorten Carbonell Olys

Disclaimer

Essentiële vetzuren zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g alfa-linoleenzuur (ALA) en een dagelijkse inname van 10 g linolzuur (LA). Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 0.3 g ALA en 3.2 g LA.

EPA en DHA zuren dragen bij tot de normale werking van het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA. Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 69 mg DHA en EPA.

Carbonell adviseert een gevarieerd, evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Kijk voor meer informatie op www.carbonell.nl