Blog
Baby met friese jongensnamen

Je bent zielsgelukkig met je baby. Alles wat hij doet zorgt voor een glimlach op je gezicht. Maar die nachten…

In het eerste levensjaar van je kind blijft er weinig over van je 8 uur slaap per nacht. Je moet regelmatig je bed uit om (borst)voeding te geven of je baby te troosten. Daarnaast ben je sinds de geboorte ook zeer alert ’s nachts. Handig als er wat met je kleine is, maar niet als je wakker wordt van iedere auto die langs rijdt.

Meer vijandig en eerder boos

In de eerste maanden zit je op een roze wolk, maar hier val je keihard vanaf als je weer naar je werk gaat. Daar wordt er geen rekening gehouden met je slaaptekort. Hoe kan het dan dat jouw man met een glimlach naar zijn werk gaat en jij niet te genieten bent?

Uit onderzoek van de Duke University is gebleken dat vrouwen die niet genoeg geslapen hadden meer vijandig en eerder boos zijn in vergelijking tot hun man. Vrouwen hebben namelijk meer slaap nodig om hun hormonen in balans te houden. Van een mindere nacht hebben zij zowel fysiek als mentaal last.

Waarom jij in het weekend mag blijven liggen

Hoef je in het weekend niet op te staan voor je werk, dan moet je er alsnog uit voor je baby. Tenminste, jij of je partner. Hopelijk kan dit artikel je man overtuigen waarom hij eruit moet en jij mag blijven liggen…