Blog
Baby met friese jongensnamen

Met een verhuizing voor de deur was het voor ons niet echt mogelijk om lekker lang op vakantie te gaan. Maar omdat we toch enkele dagen de deur uit wilden, zijn we met zijn drieën op de fiets gestapt.

Het was voor ons allemaal wat wennen. We moesten alle spullen mee hebben, rekening houden met het schema van mijn dochter en die dochter moest zich opeens uren in haar zitje vermaken. We hadden zelfs bedacht dat we een dagje op een camping zouden slapen – deels om te zien of dat überhaupt ging.

Slapen tijdens de film

Een laatste probleem bedachten we vreemd genoeg pas écht op de fiets. Onze dochter slaapt dagelijks nog twee uur rond de lunch. Wanneer we dit slaapje zouden negeren, zou haar en daarmee ons humeur ernstig worden verpest. We hadden gelukkig wel een klein slaaptentje mee.

Op onze eerste dag vroegen we dus bij een bezoekerscentrum in het bos of we haar ergens konden laten slapen – wat wel kon in de filmzaal. Zo leerden we van alles over lokaal voorkomende kikkers, vogels en vissen, terwijl onze dreumes haar slaapje deed.

Lunch en vermaak

Op de tweede dag vroegen we –gedwongen door dreigende regen- hulp aan de maître van een hotel-restaurant met ster. Deze professional nam ons op, dacht even na en binnen 10 minuten sliep onze dochter in de bibliotheek naast de chaise longue. En wij konden opeens heerlijk lunchen. Het was een onverwachte verrassing die de vakantie een vakantie maakt.

Dag drie speelden we poolbiljart in een kleine kroeg en genoten van bier met bitterballen terwijl dochterlief in de ongebruikte rookkamer sliep. Langzamerhand beseften we dat we op deze manier elke dag een pauze hadden van 2 uur, op een willekeurig locatie in Nederland. En zo had onze dochter niet alleen haar schoonheidsslaapje, maar hadden wij opeens elke dag weer een verrassingsdate.