Blog
zwangerschapskwaaltjes

Afgelopen maandag ben ik weer voor het eerst naar de huisarts geweest voor de eerste controle. Ik ben nu 3 tot 4 weken zwanger. Dat betekent dat deze baby een oktober-kindje wordt.

De eerste kwaaltjes

In mijn vorige blog vertelde ik nog zo blij dat ik nergens last van had, maar dat is inmiddels wel flink anders. Ik ben namelijk de gehele dag flink misselijk en word ook van alles misselijk. Van het kopje thee ’s ochtends tot de geur van de babyshampoo van mijn dochtertje.

Het allerergste is op het moment het geurtje van mijn man. Als ik dat ruik dan begint mijn maag gelijk te draaien. Hij weet dat niet, want ik vind het zo naar om te zeggen dat ik misselijk van hem wordt als hij mij even lief wil knuffelen.

Tijdens de nachtvoedingen van mijn meisje is de misselijkheid ook erg. Ik probeer me dan ook erg rustig te houden, zodat ik niet hoef te spugen en zij gauw weer slaapt. Ik heb nu zelfs crackers boven neergelegd voor als het heel erg is. Daarnaast heb ik het ook voortdurend koud tijdens mijn zwangerschap, gelukkig is dat met een warme trui goed te verhelpen.

Ook heb ik weer een flinke voorraad Rennies in huis gehaald, want het maagzuur is ook weer terug van weggeweest. Dat was het enige dat ik echt niet had gemist aan het zwanger zijn. Ze zeggen dat veel maagzuur een kind met veel haar betekent, en als ik naar mijn dochter kijk, dan kan dat best wel eens waar zijn.

Mijn borsten zijn op het moment echt overgevoelig en maken het borstvoeden niet echt een prettige gebeurtenis. Kolven doet nog meer zeer en maakt mijn tepels zo beurs dat mijn kind er amper aan kan zitten zonder dat ik tegen de vlakte van de pijn ga.

Ik heb op aanraden van mijn moeder maar tepelbeschermers gehaald. Dat zijn plastic opzetstukjes zodat je je tepels minder belast. Erg prettig drinken vindt mijn meisje het niet, dus ik gebruik ze alleen als het echt niet anders kan.

Doktersbezoek

Maandag ben ik dus naar de huisarts geweest en mijn zwangerschap is bevestigd. 3 tot 4 weken zwanger al. Ik ben gewogen, mijn bloeddruk is gemeten, urine getest op suikers, enzovoorts – en natuurlijk weer lekker bloed afgenomen. Bah, wat heb ik daar een hekel aan.

Het bloed wordt onder andere onderzocht op SOA’s, ijzertekorten en eventuele afwijkingen volgens de zuster. Ik zal waarschijnlijk wel weer aan de ijzertabletjes moeten, want ik heb van jongs af aan al last van een regelmatig ijzertekort, maar wie weet, want bij mijn dochter was het niet nodig. Ik hoef gelukkig pas weer langs nadat ik een echo heb gehad. Wanneer die is, moet ik nog horen. Spannend!

Ik ben ook weer met het slikken van het foliumzuur begonnen. Erg belangrijk, aangezien het de kans op open ruggetjes en hazenlippen vermindert. Het is natuurlijk een kleine moeite die je als moeder kan doen. Gewoon een tabletje ’s ochtends bij het ontbijt en geregeld is het weer voor die dag.