Blog
Baby met friese jongensnamen

Ik besef me pas goed wat het betekent om borstvoeding te geven als Bauke een paar dagen oud is. Investeren is het zeker. Mijn kleine man wil graag drinken. Hem hoor ik niet subtiel smakken of zuigbewegingen maken met zijn mond. Nee, hij spert zijn mond op meters afstand al open en komt al schuddend en zoekend dichterbij. Goh, zou hij trek hebben?!

Bauke drinkt niet alleen gulzig, maar ook vaak. Voor mijn gevoel is de ene voeding net afgelopen en is de volgende alweer aan de beurt. Ik wist wel dat je elke 2-3 uur moest voeden, maar had er nooit bij stilgestaan dat elke voeding ook een half uur per keer in beslag neemt. Dus ik voel me af en toe een soort van melkkoe, wat ik natuurlijk theoretisch gezien ook ben.

Big Mac

Ik krijg het advies om goed te controleren of Bauke goed hapt. Een tip die ik hierbij kreeg was om te kijken of het lijkt alsof je baby in een hamburger wil happen. Nou Bauke hapt alsof hij een Big Mac naar binnen wil werken. Dus met dat aanhappen zit het wel goed.

Ondanks dat Bauke goed hapt, gaan de tepelkloven niet aan mij voorbij. Nooit gedacht dat de ademhalingstechnieken ook van pas zouden komen na de bevalling! Terwijl ik met kromme tenen lig, drinkt Bauke onverstoorbaar door. Moedermelk blijkt een goede remedie tegen deze kloven te zijn, dus blijft de schade beperkt.

Win-winsituatie

Na even zoeken weet ik pas hoe ik dit gulzige mannetje goed moet aanleggen. Want terwijl hij drinkt schieten zijn armpjes heen en weer. Hij ligt het rustigst als hij zelf ligt, dus verkassen we voor elke voeding naar de slaapkamer. Het blijkt een win-winsituatie, hij drinkt rustig en ik verover mijn privacy weer. Ondanks dat ik het voeden intensief vind, geniet ik van het gezellige moment samen met Bauke.