Blog

In haar blog Weer tijd voor anticonceptie na de bevalling was Renee overweldigd door het grote aanbod. Zij zocht naar anticonceptie zonder hormonen en koos uiteindelijk voor het hormoonspiraaltje de Merina. Vandaag deelt zij haar ervaring met het plaatsen van de Mirena.

Nou het is gebeurd hoor! Ik ben 1 Mirena-spiraal rijker… EN een ervaring rijker!

De attributen

Ik zou mezelf niet echt omschrijven als preuts. Maar toen ik direct na het voorstellen aan de arts, een vrouwelijke gelukkig, mijn onderkleding uit mocht trekken en op de behandeltafel mocht gaan liggen, voelde ik me toch niet echt op m’n gemak…

Daar lag ik dan. Een felle lamp erbij zodat de arts alles goed kon zien. En dan heb ik ’t nog niet eens gehad over de attributen die klaar lagen om een en ander te plaatsen… Waar was ik aan begonnen?

Doodeng

Na zo’n relaxte bevalling als de mijne zou je denken dat de Mirena plaatsen helemaal een eitje zou zijn. Nou, ik zag er tegenop joh!

Ik lag op die tafel en dacht alleen maar, waarom wij vrouwen ook altijd? Degene die regelt dat mannen dit in de toekomst kunnen, heeft wat mij betreft sowieso recht op de Nobelprijs!

De Mirena plaatsen

Maar goed, anno 2014 moet ik er nog echt aan geloven. Ik had braaf Ibuprofen genomen vooraf (dit had de arts geadviseerd) en eigenlijk viel het plaatsen me alles mee.

Aangezien ik 30 ben geworden moest ik ook een uitstrijkje laten maken. Ik moest er niet aan denken binnenkort weer terug te komen voor nog zo’n consult. Dus ook dat gelijk maar even laten doen.

De arts vertelde stap voor stap wat ze deed en voor ik het wist, mocht ik me weer aankleden.

Bijwerkingen

Qua bijwerkingen kan ik de negatieve verhalen die ik op diverse forums had gelezen (nog) niet bevestigen.

Over een maandje nog een laatste check en dan ben ik er in ieder geval voorlopig vanaf!

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >