Blog
Baby met friese jongensnamen

Een paar weken geleden bracht ik een tennisshirt terug bij Intersport. Het was 15 uur en Sem ging mee. De trap omhoog was een waar feest voor hem. Wel 30 treden en dat helemaal zelf doen! Sem rende direct links terwijl ik rechtdoor wou lopen en hij was weg.

Sem is gek op verstoppertje spelen en dat jaagt je buitenshuis vaak de stuipen op het lijf. Met een hartslag van 130 loop je te zoeken en als je zijn naam roept geeft hij geen kik. Sem had zich achter een rek met kleding verstopt. Hand in hand liepen we verder.

Het gevaar gezien

Opeens zag Sem een trappetje en trappetjes moet hij altijd op. De trampoline daarachter kent hij natuurlijk niet, maar direct nadat ik zijn schoenen uit deed, rolde hij al weg. Met grote ogen liep hij voorzichtig rond en binnen 5 minuten had hij het door. Hier kon je op springen en je keihard laten vallen. Als een echte oma had ik het gevaar al gezien, de zijkanten. Sem gilde het uit van plezier en ik checkte of alle zijkanten wel goed dichtzaten.

Na een minuut of twintig was ik het zat, dus riep ik Sem om mee te gaan. Nee dus! Om nu over de trampoline te rollen om mijn kleinzoon te pakken te krijgen, dat zou ik niet gaan winnen wist ik. Na tien minuten lokte ik hem met zijn schoenen naar de uitgang. Zijn schoenen vindt hij prachtig en deze truc is eerder gelukt. Schoenen aan, jas aan en op naar de tennis shirtjes.

Op zijn charmantst

Maar dan het passen. Sem vond het gordijn bij de pashokjes erg interessant leek het, maar weg was hij. Uitgebreid stond hij te kletsen met één van de meiden die daar werkte. Op zijn charmantst kan ik wel zeggen, want de 3 meiden en een jongen moesten vreselijk om hem lachen.

Sem rende vervolgens richting het nep-voetbalveld. Met wel tien heuse voetballen en een doel kan je het wel schudden. Gaat u maar even passen zei één van hen, wij gaan wel even met hem voetballen. Na 3 minuten had ik het shirt gepast, maar ook nu weer weigerde Sem om mee te gaan. Hij pakte de hand van één van de jonge verkoopsters en hield op zijn manier een heel betoog.

Helemaal donker

De lange weg naar de kassa bracht ons nogmaals langs de trampoline – “Nee Sem, nu niet meer” -, schoenen, golfstick ’s, tennisballen en nog veel meer. Toen we naar de auto liepen was het inmiddels helemaal donker. Wat een leuke middag hè Sem! Sem lachte zijn lachje en knikte, gevolgd door een grote gaap.