Blog
Baby met friese jongensnamen

We hadden afgesproken dat hij de auto goed zou vasthouden. Zijn kleine knuisten werden bijna wit van de inspanning. Ik liep met Sem op de rommelmarkt en had een loopauto en een duw-driewieler gescoord. Natuurlijk zag ik de mensen om mij heen lachend kijken. Gelijk hadden ze, want het was inderdaad geen gezicht. Sem in zijn kinderwagen met de grote loopauto op schoot en ik die de driewieler achter mij aan trok.

Uiteraard had Sem het snel gehad en liet de auto los. Drie meter verder kwam de auto met een klap neer voor de voeten van een oudere heer. Hij gaf de auto aan mij en zag dat ik geen handen over had. ‘We hebben de taken verdeeld en mijn kleinzoon draagt de auto en ik de driewieler‘, legde ik uit. Lachend naar Sem liep de man door.

Pfroehhh, en naar de trap

We kwamen heelhuids thuis, tenminste de driewieler en de auto. Sem had het kunstje van loslaten nog wel een keer of vier uitgehaald en ik was het duwen, trekken en oppakken van de loopauto eigenlijk wel zat.

Sem was thuis nog niet uit zijn kinderwagen verlost of hij zat al op de auto. Helemaal zelfstandig en vol in zijn achteruit. De driewieler was helemaal geweldig. ‘Pfroehhh’ zei hij en draaide aan het stuur. Wat was dit leuk. Ik zat tevreden naar dit vredige tafereel te kijken. Als moderne oma dacht ik dat dit was wat kinderen willen en liep naar de keuken om drinken voor Sem te pakken. Voor ik ook maar bij de deur was zat Sem al achter mij en een seconde later op de trap. Nee hè, niet weer die trap!

Sem zijn top 5

Als ik een top 5 moet samenstellen van de favoriete bezigheden van Sem, staat de trap met stip op 1. In een mum van tijd is hij boven met een kleine stop halverwege om uitgebreid naar zijn eigen gezicht te grijnzen in de spiegel. Als je hem van de trap haalt, gaat hij direct naar de knoppen boven de oven in de keuken. Zijn duidelijke nummer twee. Net één plaatsje boven de schommel in de tuin.

Zuchtend zet ik de mooie auto en driewieler aan de kant en loop naar Sem die de bloemen op de tafel probeert te pakken. De tafel, met alles daarop, staat bij hem op 4. Ik pak Sem op en geef hem wat drinken en een hap banaan. Hij lacht naar me en komt spontaan naar me toe. Eten en drinken staat op een mooie 5e plaats.

De auto en de driewieler, erg leuk, maar staan helaas niet in Sem zijn top 5.