Review
Meisje smult van HelloFresh maaltijd

Vorige maand waren wij op zoek naar twee leuke testmoeders die HelloFresh wilden uitproberen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Dorien. Zij ontving van HelloFresh een box vol verse ingrediënten voor 3 gezonde maaltijden. Hier lees je de ervaring van Dorien met HelloFresh.

Probeer de HelloFresh Familybox zelf!

Gratis HelloFresh-schortDe HelloFresh Familybox zelf proberen? Met de kortingscode 24BABYFAM ontvang je maar liefst €22,50 korting op je eerst bestelling en krijg je ook nog eens gratis een hip kookschort met je eigen naam!

Dorien stelt zich voor

Mijn naam is Dorien, 34 jaar. Ik heb de HelloFreshbox uitgeprobeerd met mijn man Nathan en onze dochtertjes van 1 jaar en 5 jaar. Op deze pagina lees je mijn review van de HelloFresh Familybox.

Scores HelloFresh

Dorien beoordeelde HelloFresh met de volgende scores:

Totale Score 8,5
Versheid 9
Gemak 8
Variatie producten en recepten 9
Bezorging en presentatie 9
Uitleg recepten 9
Bereidingstijd 7

Een groot verrassingspakket

De box van HelloFresh kwam op het moment dat we nét allemaal herstellende waren van de griep. Dat kwam goed uit, want nu hoefden we niet te bedenken wat we zouden eten, hoefden we de deur niet uit, en ook niet onbelangrijk: verandering van spijs doet eten. Dus lekker aansterken met de HelloFreshbox.

Familybox van HelloFresh
Inhoud van de Familybox van HelloFresh

Het was een groot verrassingspakket, wat zou erin zitten? Het was een feestje om de box uit te pakken. En de inhoud was zeer compleet; teentjes knoflook, paprikapoeder, niets ontbrak!

Nieuwe gerechten ontdekken

We aten die week heel andere dingen dan normaal. Zoals kippengehakt (zien we nooit liggen in het schap) en pompoen (omdat we het zwaar vinden om die in stukken te hakken). En een super verse vis. We vonden het een goede afwisseling van vega, vis en vlees, en van een keer pasta, aardappelen en broodjes.

Bereiding van de gerechten

De recepten waren gemakkelijk te volgen, alle gerechten lukten en dat gaf ons natuurlijk een goed gevoel.

De bereidingstijd was wel langer dan we dachten. Als je eerst aardappelen moet snijden om die daarna een minuut of 40 minuten te bakken, moet je natuurlijk op tijd beginnen met koken. Het gerecht van Jamie Oliver kostte de meeste tijd, maar het resultaat mocht er zijn en het was ook erg leuk om eens zelf vegaburgers te maken.

Lekkere variatie

We hebben echt gesmuld van de gerechten en onze dochtertjes vonden het meestal ook lekker, vooral de vis, de zoete gesmoorde paprika en de broodjes met ketchup.

Onze jongste eet het liefst alleen pasta (‘pas!’). De oudste staat open voor allerlei gerechten en is altijd benieuwd wat we gaan eten. De variatie van HelloFresh spreekt haar dus wel aan.

De box is een aanrader

We zijn heel positief over de box, maar de prijs vinden we aan de hoge kant. Gelukkig zijn er regelmatig mooie aanbiedingen die het weer wat aantrekkelijker maken ;).

Maaltijd van HelloFresh
“We aten die week heel andere dingen dan normaal, zoals kippengehakt”

We zouden het anderen zeker aanraden. We denken dan aan drukbezette vrienden, die beiden een behoorlijke baan hebben en die bewust met eten bezig zijn. Het was hartstikke leuk om de box eens uit te proberen. Gezond en afwisselend eten wordt zo wel heel gemakkelijk gemaakt!

De voor- en nadelen van HelloFresh

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Dorien:

Voordelen Nadelen
+
We hebben echt gesmuld van de gerechten
De prijs vinden we aan de hoge kant. Zeker omdat je voor de rest van je boodschappen natuurlijk nog naar de winkel of markt gaat.
+
Gezond en afwisselend eten wordt zo wel heel gemakkelijk gemaakt
Veel snijwerk, je moet op tijd kunnen beginnen met koken, of de avond van te voren al wat voorwerk doen
+
We aten die week heel andere dingen dan normaal
Lange bereidingstijd

Lees hier de review van Sabine, die ook de Familybox van HelloFresh testte.