Blog

Mijn zwangerschap verliep voorspoedig. Ik voelde me beter dan ooit en was daarbij ook nog eens een stuk relaxter. Wat ook weleens leuk was voor mijn omgeving. De enige gekke gewoonte die ik erop nahield was dat ik opeens zin had in brood met leverpastei. Natuurlijk, net weer iets voor mij, zin hebben in iets wat je juist niet zoveel mag eten!

Duimelotje

Inmiddels een termijnecho, combinatietest en geslachtbepalingsecho verder was het tijd voor de 20-wekenecho. We wisten inmiddels al dat we een dochtertje zouden krijgen. Doordat zij op voorgaande echo’s steeds aan het duimen was, was zij tot ‘Duimelotje’ gedoopt door mijn vader.

De echoscopiste had bij de andere echo’s uitgelegd dat de 20-wekenecho vooral een medisch verhaal was, dus het was allemaal best weer spannend. Vooral mijn vriend zat best weer een beetje in de stress. En terecht dit keer…

Alles is goed, maar…

De echoscopiste legde ons uit wat ze allemaal bekeek en bevestigde dat wij in verwachting waren van een dochter. Toen ze bijna klaar was, hoorde ik haar zeggen: “Alles ziet er goed uit, maar…” Mijn hart zat in mijn keel. Wat maar? Dit was niet hoe ik het in gedachten had!

De echoscopiste legde ons uit dat er een wit plekje op de echo te zien was in het buikje van onze dochter. De medische benaming hiervan is een kalkspatje. Zo’n kalkspatje zagen ze vaker niet dan wel, dus ze moest ons doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een echo bij de gynaecoloog.

Binnen twee dagen konden we al terecht. Twee dagen!! Was het zo erg? Dat vergat ik ter plekke natuurlijk te vragen. Ik weet nu nog steeds niet zeker waarom het allemaal zo snel moest, maar die twee dagen voelden langer dan mijn hele zwangerschap.

Wat is nou weer een kalkspatje?

Ik weet dat je beter geen medische dingen kan gaan googlen als je daar toch als stress van hebt, maar ik deed het op dat moment toch. Wat was dat nou weer, een kalkspatje? Bij het invoeren van de enkele zoekvraag ‘kalkspatje’ kwam ik gelijk terecht op een site over borstkanker. Hierdoor sloeg mijn bezorgdheid om in paniek.

De informatie op de genoemde site was, met uitzondering van de term kalkspatje, helemaal niet van toepassing op onze situatie maar het bleef wel door mijn hoofd spoken. Verder kon ik nergens op internet een vergelijkbare situatie vinden. Hoe kan dat nou? Je kan tegenwoordig toch alles op internet vinden?

Lees verder in Renee haar blog De echo in het ziekenhuis.

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >