Blog
Beschuit met roze en witte muisjes vliegen door de lucht

Na negen bijzondere, maar zware maanden zit de zwangerschap erop. Dit is echter pas het begin van het avontuur!

Hoewel je als kersverse mama waarschijnlijk snakt naar rust, zal dat moeilijk worden. Familie en vrienden staan te popelen om op kraambezoek te komen. Leuk, maar het kan allemaal wel wat veel worden. Een babyborrel kan de oplossing zijn.

Zo heb je één moment waarop het even heel druk is, maar heb je het de rest van de tijd een stuk rustiger. Als je kiest voor een borrel, is het verstandig om op het geboortekaartje meteen te laten weten wanneer de babyborrel is.

Babyborrel tips

Er zijn heel wat mogelijkheden en leuke ideeën om je kleine schat op een originele manier aan de wereld voor te stellen. We doorlopen een paar leuke opties.

In plaats van de cadeautjes die je bij aankomst van je gasten ontvangt in een hoekje te leggen, zou je ze bijvoorbeeld allemaal samen in een babybox kunnen verzamelen. Zo raakt iedereen meteen in de juiste sfeer. En om het ludiek te maken zou je in die box ook enkele foto’s van jullie beiden als baby kunnen ophangen. Zo kunnen de gasten meteen een vergelijking maken met jullie kleine wonder!

Tijdens het event zelf is de baby natuurlijk de ster van de dag. Heel veel zal het kindje zich niet meer herinneren van dat allereerste feestje, maar het zou natuurlijk wel graag weten wie er zo allemaal op bezoek kwamen bij zijn mama en papa, al die jaren geleden. Voorzie daarom in een gastenboekje of een groot papieren bord waarop iedereen die dat wil zijn eerste boodschap of wens kan meegeven. Zo’n boekje is meteen ook een schitterend geschenk voor je zoon of dochter wanneer hij of zij jarig is vele jaren later. “Benieuwd wat oma en opa destijds geschreven hebben over mij!”

Het is altijd handig om wat animatie te hebben voor eventuele andere kinderen. Op die manier kunnen de ouders rustig bijpraten met jou en andere vrienden, terwijl de kinderen zich ook niet hoeven te vervelen. En ook voor de ouders kan je misschien wel wat extra animatie voorzien? Zo kan je een ludieke wedstrijd of loterij organiseren waarbij de winnaar (of is het de verliezer?) een abonnement krijgt voor 10 vrijwillige babysitbeurten!

Met de babyborrel achter de rug is het nu tijd om van elkaar en van je baby te genieten. En stiekem kan je al aftellen naar zijn eerste verjaardag!