Blog
Baby met friese jongensnamen

'Oma wat is dat nou?' Sem was van zijn duwfiets afgesprongen, want hij had wat op de grond gezien. Nu zie ik zonder bril niet veel, dus zowel Sem als ik lagen diep gebogen over een mier. Hoe is het mogelijk dat hij deze heeft gezien? Het was namelijk nog een ieniemienie. 'Dat is een mier Sem' zeg ik en hij knikt en stapt weer op zijn fiets.

Het ‘Wat is dat nou oma?’ volgden die dag elkaar snel op. Dat is een dor blad Sem, dat is een takje, dat is een hommel en dat is ….. Hoe hij het verwerkt is mij een raadsel, maar hij knikt of zegt ‘ok’ en gaat verder met waar hij mee bezig is.

Deze discussie win ik niet

Hij is nieuwsgierig en onthoudt wat ik hem vertel. ‘Kijk oma een hommel’ en naar een vliegtuig dat overvliegt wijst hij en zegt hij dat daar zitten mensen in.

Die ochtend hadden we het over de komende vakantie gehad. Volgens Sem gaan papa, mama, Guus, Ellen, zijn oom, tante en mijn broer Jan mee. Jan gaat helemaal niet mee, maar Sem is gek op Jan. Als ik zeg dat Jan moet werken, kijkt hij mij aan en zegt nog iets duidelijker: ‘Jan gaat mee’. Die discussie win ik niet en vervolgens hadden we het over het vliegtuig waar wij mee op vakantie gaan. Een groot vliegtuig waar wij allemaal in passen. Sem heeft dat opgepikt blijkt, want in het overvliegende vliegtuig zitten nu ook mensen.

Opblaaskrokodil

De vakantie was één groot succes. Sem had niet alleen zijn vader en moeder helemaal voor zichzelf, ook de rest van het gezelschap stond de hele dag paraat. Alles was mogelijk, tot het zwemmen in een nog veel te koud zwembad aan toe.

Rond de mooie villa lag een prachtige grote tuin en Sem liep elke dag met zijn vriend – een grote groene opblaaskrokodil – een rondje door de tuin. ‘Kijk’, zei hij dan tegen de krokodil, ‘dat is een narcis’ (bloeiende cactus), ‘kijk de man zonder kleren’ (een standbeeld) of hij keek samen met zijn krokodil in één van de putjes waar pissebedden in zaten.

Opblaashaai

Sem is deze vakantie 2 jaar geworden. Ballonnen, slingers, taart en van zijn oom kreeg hij ook nog een grote opblaashaai. Wat een feest, niet alleen de krokodil, maar ook de haai lagen nu naast hem tijdens het eten!

Lieve, lieve Sem, wat ben je toch grappig, maar wat ben ik blij dat ik ‘maar’ je oma ben en je niet hoef op te voeden na deze week vol aandacht.