Blog
Baby met friese jongensnamen

We mochten onbeperkt bezoek ontvangen in het ziekenhuis. Met alle opa's en oma's en ooms en tantes was het een volle, gezellige boel. Ik geloof dat dat niet helemaal de bedoeling was toen de verpleegkundige zei dat we onbeperkt bezoek mochten ontvangen...

Ons eerste nachtje als papa en mama

Die nacht hebben we weinig geslapen maar nog vol adrenaline was dat prima te doen. Ik heb de hele nacht geluisterd naar de lieve geluidjes die onze dochter maakte…

De volgende dag mochten we na het bezoek van de kinderarts naar huis. Wel bijzonder, ons eerste ritje als gezin. Onze dochter in een veel te grote jas in de Maxi-Cosi. Mijn vriend gaf zijn mobiele telefoon aan mij voor het geval hij in de verleiding kwam hem te gebruiken tijdens het rijden. Dat kon nu echt niet meer, hij was immers een verantwoordelijke vader!

Onze kraamverzorgster Mariëlle

We kwamen tegelijk met de kraamverzorgster thuis aan. Mariëlle was nog geen 5 minuten binnen of mijn vriend had haar al gereserveerd voor de rest van de kraamtijd. Ze nam ons gezin eigenlijk tijdelijk over van een collega omdat zij op een ander adres aan het kramen was. Dat zal je altijd zien, een bevalling blijft lastig plannen. Maar het klikte zo leuk dat Mariëlle voor ons kon regelen dat zij mocht blijven. Dankzij Mariëlle en mijn vriend heb ik een heerlijke kraamtijd gehad. We hebben veel gelachen en ook gehuild. Dat huilen deed ik dan hè. Lang leven de kraamtranen!

Dankzij Mariëlle was onze dochter in bad doen, aankleden en verschonen na een paar dagen een makkie. Toen de borstvoeding niet goed ging en onze dochter maar niet op geboortegewicht kwam, konden we daar lekker met Mariëlle over kletsen en kregen we goede adviezen. Ik kreeg lekkere fruithapjes op bed en Mariëlle luisterde tijdens de koffie vol geduld naar al mijn geklets. En daar is nogal wat geduld voor nodig, ik ben namelijk nogal een kletskous…

Het zal jullie niet verbazen dat ik moest huilen toen Mariëlle afscheid van ons nam. Niet omdat ik bang of onzeker was dat wij niet zelf voor onze dochter konden zorgen. Nee, het was zo gezellig dat ze er was!