Mamatorial
verschillende-voorbeelden-van-kerstkaarten-van-kaartje2go

Ik ben gek op kerst: de gezelligheid, de sfeer, de magie die het met zich meebrengt. En dit jaar is het een extra speciale kerst voor ons, want het is de eerste met ons lieve kleine meisje erbij. Hoog tijd om iedereen te laten weten hoe bijzonder dat is. Even duiken in de uitgebreide collectie van Kaartje2go voor dé kerstkaart. En jawel, eentje met een foto van onze kleine meid natuurlijk.

Een bijzondere kerst

Mijn baby snapt misschien nog niks van die gekke boom in huis, de kerstmuziek die bol staat van de kerstklokjes en de lampjes en kerstmannen overal, maar mijn familie en vrienden wel. En nu we een echt gezinnetje zijn besteed ik graag wat meer tijd aan m’n kerstkaarten. Op zoek naar dé perfecte kerstkaart voor dit jaar dus!

Eerder dit jaar, met het zoeken naar een geboortekaartje, was ik al gecharmeerd van Kaartje2go. Eens kijken wat ze op het gebied van ‘Met kerst wil ik pronken met mijn baby’ te bieden hebben. Laten we het beestje maar eens gewoon bij de naam noemen, want zo is het toch? Pronken met je kindje doen (nieuwbakken) papa’s en mama’s maar wat graag. Ik ook. En daar is niks mis mee.

Do it yourself

De keuze in algemene kerstkaarten is bij Kaartje2go al enorm, maar ook als je een kaart met foto wil is er keus genoeg. Kerstkaarten met je eigen foto zijn in, dat blijkt maar weer. Omdat ik best creatief ben aangelegd, vind ik het leuk om, naast de foto, mijn eigen touch te geven aan de kaart. Deze site leent zich hier goed voor.

Met de ‘Maak deze kaart’-tool kan je zelfs from scratch beginnen met een eigen foto. Vervolgens kun je je helemaal uitleven met achtergronden, kadertjes, figuren, effecten en fotokaders. Heerlijk!

Na een tijdje pielen en uitproberen, zit ik een beetje blank achter de pc. Ik krijg nog niet het ‘wauw’-gevoel bij mijn creaties. Even spieken bij de bestaande ontwerpen. Inspiratie opdoen kan nooit kwaad. Daar zit een hoop moois bij! En ook die kun je nog bewerken: ander achtergrondje, figuurtje vervangen, kadertje switchen. Heel handig dit.

Trends

Wat is er eigenlijk hip op dit moment? Waar moet ik op letten bij mijn ontwerp? Een klein beetje research vertelt me dat de trends dit jaar vooral minimalisme, hippe quotes, black, white & gold en ander beperkt gebruik van 2 of 3 kleuren zijn. Een achtergrond van bijvoorbeeld steigerhout is blijkbaar niet alleen voor geboortekaartjes, maar ook voor kerst behoorlijk trendy. Die trends zie je terug op deze site. En ik moet zeggen: het ziet er best gaaf uit. Basic en toch warm.

Kaartje2go: gemak en geluk in één kaart

Ik kies ervoor om een bestaand ontwerp aan te passen naar mijn smaak. Een beetje van mezelf en een beetje van Kaartje2go, zullen we maar zeggen. De ‘Maak deze kaart’-tool is makkelijk en handig. Je kunt er alle kanten mee op en het is eenvoudig te bedienen. Als je wilt kan je in een paar minuten je kaart in elkaar knutselen. Of je vult er, zoals ik, een hele regenachtige herfstmiddag mee.

Uiteindelijk is mijn ontwerp klaar. Een kerstmuts bij de foto, andere teksten en als kers op de taart heb ik aan de binnenkant wat bosdiertjes toegevoegd. Een kleine knipoog naar ons geboortekaartje, dat als thema bosdieren had.

Zelf gemaakte kerstkaart voor kaartje2go
Mijn uiteindelijke resultaat!

Een échte mooie kerstkaart

Ik ben wederom tevreden met het resultaat. Kaartje2go sluit weer goed aan bij mijn creatieve uitbarstingen. Nog even wachten en dan mogen ze op de bus.

Wist je trouwens dat er vorig jaar zo’n 170 miljoen kerstkaarten in Nederland zijn verstuurd? Mooi dat dit, ondanks de opkomst van mail, sms, Facebook en Whatsapp, toch een steady aantal is. Want zeg nou zelf, zo’n echte kerstkaart op je deurmat is toch veel leuker? Helemaal niet verkeerd dus om er even uitgebreid aandacht aan te besteden!

Win 3x €50 tegoed voor kerstkaarten bij Kaartje2go

24Baby.nl heeft nu een hele leuke winactie lopen bij Kaartje2go. Je maakt namelijk kans op 3x €50,- tegoed om je eigen kerstkaarten te maken en versturen! Wil jij winnen? Doe dan gauw mee >

Lauri

Lauri

Lauri is een arts met een passie voor schrijven. Sinds een jaar is ze auteur bij 24Baby.nl en past ze haar vakkennis toe in onze artikelen. Het toeval wil dat ze dit jaar zelf moeder is geworden van een dochtertje.