Review
Esther haar dochters testen de Quooker Fusion

Vorige maand waren wij op zoek naar twee leuke testmoeders die een Quooker Fusion wilden uitproberen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Esther. Bij haar in de keuken werd de Quooker Fusion Chroom PRO3-VAQ geïnstalleerd. Op deze pagina lees je Esther haar ervaringen met de Quooker Fusion.

Esther Strubbe met haar dochters Evi en Roxy

Esther stelt zich voor

Hoi, mijn naam is Esther Strubbe en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en Evi (5 jaar) en Roxy (3 jaar) in Waverveen.

De voor- en nadelen van de Quooker Fusion

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Esther:

Voordelen Nadelen
+
Ruimtebesparend, het reservoir van de Quooker is klein en compact. Hiervoor had ik een boiler in mijn keukenkastje en die was een stuk groter. Er is nu ook geen waterkoker meer nodig, wat ook weer ruimte op het aanrecht scheelt.
De Quooker heeft ongeveer eens per vijf jaar onderhoud nodig, waardoor je tussen de €100 (onderhoudspakket) of €250 (onderhoud door monteur) kwijt bent.
+
Energiebesparing in gas en stroom. Voor het koken gebruik ik nu kokend water in de pan, hierdoor hoeft het minder lang op het gas te staan. Doordat ik nu niet iedere keer de waterkoker hoef te gebruiken voor een bakkie thee, scheelt dit in het stroomgebruik.
De Quooker spettert een beetje bij het pakken van kokend water. Als je niet goed hoog tapt, kan je hete spetters op je handen krijgen.
+
Tijdbesparing, doordat ik nu bij het koken meteen kokend water van de Quooker in de pan kan doen, gaat het al zo goed als kokend het fornuis op.
De Quooker maakt bij het pakken van kokend water wel wat harder geluid.
+
Minder waterverspilling, bij het zetten van thee heb je meteen de afgepaste hoeveelheid water. Dit was bij de waterkoker niet het geval. Dan zette je vaak een hele pot en daarvan ging dan weer een gedeelte de gootsteen in.
De kraan van de Quooker is erg hoog, waardoor je bij het lopen van de kraan ook meer in het rondspettert.
+
Met de Quooker Fusion 1 mooie design kraan in de keuken, in plaats van twee kranen.

Hoe omschrijf jij Quooker?

De Quooker is een aanwinst in onze keuken en in ons gezinsleven. Het mooie design van de Quooker zorgt voor een mooie uitstraling in de keuken. De paar kleine nadeeltjes wegen zeker niet op tegen de grote voordelen die de Quooker biedt.

Vind je de Quooker veilig in huis met kleine kinderen?

Ik heb twee kinderen in huis. Twee meiden van drie en vijf jaar. De leeftijden dat ze willen helpen in de keuken en de oudste gaat ook steeds meer zelfstandig haar weg in de keuken.

Bij de Quooker kunnen kinderen niet zomaar in aanraking komen met kokend water. Door de beveiligde dubbele duw en draai handeling is het natuurlijk nooit onmogelijk, maar zeker niet makkelijk voor kinderen om de Quooker aan te krijgen. Dankzij de rode verlichting die gaat branden bij aanraking van de duw/draai ring kan je de kinderen extra alert maken en waarschuwen voor kokend water.

Ik vind de Quooker zeker veilig. En tenslotte ben ik van mening dat je als ouder altijd een oogje in het zeil moet houden bij bepaalde situaties met jonge kinderen.

Waar gebruik je de Quooker het meeste voor en bespaart de Quooker je veel tijd?

Ik gebruik de Quooker het meest voor het maken van thee. Ik ben twee dagen in de week aan het werk en daarnaast veel en regelmatig thuis met mijn kinderen. Ik drink de gehele dag door thee.

De Quooker bespaart mij veel tijd door niet voor ieder kopje thee de waterkoker aan te hoeven zetten en te wachten tot die klaar is.

Vind je de Quooker handig in gebruik en bediening?

Het gebruik van de Quooker is in het begin even wennen. Dat komt door het goede beveiligingssysteem. De dubbele duw draai ring. Je moet even doorkrijgen hoe snel je die beweging moet maken. Maar in verband met de veiligheid voor kinderen is dit alleen maar goed. Als je dit na een paar keer doorhebt, is de Quooker makkelijk in gebruik.

Wat vond je van de service van Quooker tijdens het monteren?

De service van Quooker was prima bij het monteren. Er was van tevoren een afspraak gemaakt en de monteur kwam netjes op de afgesproken tijd. Er werd netjes voorgesteld en doorgesproken hoe en wat er ging gebeuren. Er werd goed overlegd en geadviseerd. De Quooker is netjes gemonteerd en de keuken is netjes achtergelaten. Er werd ook goed en duidelijk uitgelegd hoe de Quooker werkt.

Quooker Fusion in het keukenkastje en met kokend water uit de kraan

Lukt het vrienden en familie zonder Quooker om kokend water uit de kraan te krijgen?

De mensen die ik over de vloer heb gehad en die thuis geen Quooker hebben, kregen niet meteen kokend water uit de Quooker. Ze hadden eerst even uitleg nodig over hoe de beveiliging werkt. Na 1 of 2 keer proberen lukte het wel.

Een normale dag met de Quooker in huis gaat nu gepaard met:

veel snelle bakkies hete thee, sneller het eten op tafel, dus minder gehaast! En iedere dag weer iets besparen in de portemonnee.

Boerenkool maken en kopje thee zetten gaat veel sneller met de Quooker

Zou je de Quooker adviseren aan familie en vrienden?

Ik zou de Quooker zeker adviseren aan anderen. Mocht er ooit een nieuwe keuken nodig zijn dan komt er ook zeker weer een Quooker in!

Scores Quooker Fusion

Esther beoordeelde de Quooker Fusion met de volgende scores:

Totale Score 8.0
Kindvriendelijkheid 8.0
Tijdbesparend 9.0
Veiligheid 9.0
Design 8.0
Gebruiksgemak 8.0
Energiezuinig* 8.0

*Esther gaf aan dat energiezuinig nog moeilijk te beoordelen was, zij is hier uitgegaan van advies en voorlichting.

Ook Mieke testte de Quooker Fusion. Lees hier haar review >>