Blog
collage_van_allemaal_eten_

Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn baan. Ik vreet de hele dag door. Alles behalve hummus, dat spul vind ik ineens walgelijk. Aangezien ik de lekkerste tosti's en koffie in Amsterdam verkoop, is werken momenteel geen straf. Als ik niet eet, Google ik eten. Wat mag ik wel en niet eten en welk voedsel is goed is bij welke termijn?

Perenijs en koffie

Het is een stormachtige dag, maar ik MOET perenijsjes hebben. Zonder gêne vraag ik of een van de vaste gasten uit de buurt een doos wil meenemen wanneer hij per ongeluk vertelt boodschappen te gaan doen. ‘Ben je zwanger ofzo?’ En met een grote glimlach en een hand op mijn buik probeer ik snel iets te verzinnen. Te laat…

Mijn koffieverslaving moet ik nu trouwens inperken tot maximaal vier koppen per dag. Prima te doen.

Haring is ook lekker

Haring met uitjes op een broodje. Mag dat? Ik mag toch geen rauwe vis? Gelukkig, het mag. Zo lang het om verse vis gaat en dus niet voorverpakt, kan je prima rauwe vis eten. Na mijn werkdag haal ik er meteen een bij de viskraam. Sushi mag dus ook, maar je moet wel zeker zijn van de versheid en sommige vissoorten mogen niet te vaak.

Drop, blauwe kaas, popcorn en ananas

De dropjes die ik ook at en de tosti met blauwe kaas waren discutabel. Drop heeft een limiet en blauwe kaas mag, mits gemaakt van gepasturiseerde melk. Iets wat bijna alle kazen zijn, zeker uit de supermarkt, want rauwmelkse kazen zijn veel duurder. De goede blauwe schimmel is ook niet schadelijk.

’s Avonds ontdek ik dat zoute popcorn en ananas een geniale combinatie zijn. Nog even dooreten en we hoeven niemand meer te vertellen dat ik zwanger ben, dat zien ze vanzelf.