Blog
Baby met friese jongensnamen

Ik zit in de trein. Slaap ik, of ben ik wakker? Nee, ik sliep, want ineens heb ik door dat iedereen weg is, de trein is leeg. Gelukkig is dit het eindpunt, anders was ik heel ergens anders geëindigd. Koffie, ik heb koffie nodig.

Via de koffieautomaat kom ik mijn kamer binnen. Oh, ik ben laat, ik heb zo een afspraak. Ik heb de hele ochtend afspraken. Ik pak pen en papier en ga in de vergaderzaal zitten. Gek genoeg ben ik ineens scherp. Wat volgt is 3 uur lang praten, luisteren, reageren, helder nadenken.

Als een zombie over straat

Na de lunch staat er vooral leeswerk gepland. Een stapel vuistdikke dossiers vult mijn bureau. Dapper begin ik te lezen. Maar dan, een paar uur later, vraag ik me af of ik dit stuk tekst niet al eerder heb gezien. Het komt me vaag bekend voor. En ineens realiseer ik me dat ik deze alinea al 5 keer heb gelezen. Maar de strekking van de tekst ontgaat me nog steeds. De koek is op voor vandaag.

Ik ga naar huis. Ik sleep mezelf naar de trein, loop als een zombie over straat. Het lijkt alsof er een waas over mijn hersenen ligt, een hoofd vol watten.

Extreme vermoeidheid

Mijn laatste restje energie gebruik ik om met Noah te spelen, te koken, Noah naar bed te brengen. Over het algemeen slaapt hij goed en hebben we zeker niet te klagen, maar na een paar zeldzaam slechte nachten, durf ik bijna niet meer te hopen op een goede. Tel daar mijn zwangerschap bij op en de verklaring voor mijn extreme vermoeidheid is gegeven.

Maar… De wonderen zijn kennelijk de wereld nog niet uit. Om 6.00 uur word ik voor het eerst die nacht weer wakker – van de wekker! Ik voel me me meer uitgerust dan ik me in dagen gevoeld heb. Wat een verschil kan 1 zo’n nacht maken.

Zombiemist is opgetrokken

Ik lees de krant in de trein en begrijp zowaar wat er staat. Ik maak een praatje met collega’s bij de koffieautomaat. Ik voel me licht en vrolijk, de zombiemist is opgetrokken!

Aan alle ouders die zich niet meer kunnen herinneren wanneer ze voor het laatst een nacht hebben doorgeslapen: Ik bewonder het feit dat jullie überhaupt nog functioneren en ik gun jullie van harte binnenkort na een heerlijke nacht weer eens wakker te worden van de wekker!