Advertorial
Baby met friese jongensnamen

Een baby verandert snel en het ene moment met je kindje is nog mooier en schattiger dan het andere. Bang om iets te vergeten, wil je als ouder het liefst alles vastleggen. Maar hoe breng je je baby nu het beste in beeld? Wij geven je 6 handige tips.

 1. Verken je camera

  Met de juiste camera-instellingen is het maken van een goede foto een stuk gemakkelijker. Omdat camera´s vaak nogal wat verschillende opties hebben, is het aan te raden om je hier even in te verdiepen. Lees de handleiding door en experimenteer (net als onze blogster Renee). Doe dit eventueel al voordat je kindje geboren is. Zo weet je meteen hoe je de camera in moet stellen, wanneer zich een fotomoment aandient.

 2. Breng de groei in beeld

  Je kindje groeit als kool, maar wanneer het steeds in je buurt is ben je je daar niet altijd bewust van. Juist uit de foto´s die je maakt blijkt hoe vlug de ontwikkeling verloopt. Als je de groei van je kindje extra duidelijk in beeld wilt brengen, kun je hem of haar op vaste momenten (bijvoorbeeld eens in de maand) met hetzelfde voorwerp op de foto zetten. Lees meer over (groei)foto’s in baby 4 weken oud.

 3. Zoom in

  Het ligt voor de hand om regelmatig foto´s te maken van je baby als geheel en van zijn of haar hoofdje. Voor de afwisseling is het echter ook heel leuk om eens wat verder in te zoomen. Probeer bijvoorbeeld een handje of voetje vast te leggen, of alleen een oog.

 4. Kies de juiste kleuren

  Voor een professioneler uitziende foto, kun je het beste kiezen voor een neutrale achtergrond. Hiervoor leg je bijvoorbeeld een witte, grijze of beige deken over een bank of stoel heen. Ook het (achteraf) zwart-wit maken van de foto kan het geheel er professioneel uit laten zien. Dat laatste geeft de foto bovendien een zachtere sfeer.

 5. Fotografeer ook anderen

  Babyfoto´s worden extra leuk om terug te zien, wanneer er ook regelmatig familieleden of vrienden bij op staan. Zo breng je een bepaalde periode duidelijker in beeld en leg je bovendien interactie vast. Vooral met betrekking tot dat laatste is het goed om de foto spontaan te houden. Fotografeer je kindje bijvoorbeeld eens wanneer het met een grote broer of zus aan het spelen is.

 6. Kies bijzondere momenten

  Bepaalde momenten zijn mijlpalen in het leven van je baby en daarom de moeite waard om vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan het eerste fruithapje of de eerste keer bij oma op schoot. Speciale momenten laten zich echter niet altijd aankondigen en het is dan ook handig om je fototoestel binnen handbereik te houden. Je zult niet iedere keer meteen klaarstaan met de camera als er iets bijzonders gebeurt, maar dat is helemaal niet erg. Door deze momenten niet alleen van achter de lens mee te maken, bouw je ook herinneringen op; daar gaat het uiteindelijk om!

Ongetwijfeld verzamel je in de loop der jaren grote aantallen foto´s van je kleintje. Door ze in een fotoalbum te doen, heb je altijd een tastbare herinnering bij de hand. De overige foto´s kun je het beste veilig digitaal opslaan. Dat kan gewoon op de computer, maar ook in ´the cloud`. Het voordeel van dat laatste is dat je overal toegang hebt tot de bestanden, waardoor je de foto´s ook kunt laten zien als je ergens op bezoek bent. Een opslagpakket kun je bijvoorbeeld aanschaffen via deze website.