In samenwerking met

Je geboortekaartje is een van de meest bijzondere kaartjes die je in je leven zal versturen. Dit kaartje mag dan ook een bijzondere uitstraling hebben. Bij Kaartje2go kun je een mooi glimmend laagje toevoegen in het goud, zilver of koper. Op deze manier ziet je geboortekaartje er luxe en uniek uit.

De gouden zilveren en koperen accenten op je geboortekaartje worden gemaakt met behulp van foliedruk. Dit is een intensief drukproces, waarbij verschillende laagjes op je kaart worden aangebracht. De bovenste laag is een folie van goud, zilver en koper. Dit laagje geeft een bijzonder effect en een luxueuze uitstraling aan je kaartje. Waarom is deze trend zo populair?

Een bijzonder geboortekaartje

De populariteit van deze trend ligt hem in de boodschap die het folie uitdraagt. Dankzij de glanzende accenten springt jouw blijdschap letterlijk van je geboortekaart af. Dankzij de foliedruk kan je bijvoorbeeld de naam of geboortedatum van je kindje letterlijk laten stralen. Hierdoor wordt het oog van de ontvanger direct getrokken naar jullie mooie aankondiging: de wereld is een prachtig kindje rijker.

Daarnaast kan de speciale drukmethode andere trends nog specialer doen ogen. Denk bijvoorbeeld aan het thema Astrologie. Je kunt ervoor zorgen dat de sterrenhemel écht gaat schitteren. Ook kun je het sterrenbeeld van je kindje nog mooier weergeven. Voor een kaart met rustigere tinten kan kun je ook juist de nadruk leggen op de naam van je kindje. Waardoor het kaartje er speciaal uitziet.

Kies de kaart die bij je past

Foliedruk kan worden toegepast op allerlei soorten geboortekaartjes. Of je nu voor een traditionele, simpele kaart of een zelfgemaakte kaart met foto gaat, het is allemaal mogelijk. Op de website van Kaartje2go kan je de collectie geboortekaartjes bekijken. Hier kan je ook experimenteren met verschillende bedrukkingen, waaronder goud-, zilver- of koperfolie.

Tips bij het maken van een geboortekaartje met foliedruk

Wil je graag foliedruk toepassen op jouw geboortekaartjes? De volgende tips kunnen helpen om het kaartje perfect te laten aansluiten bij jouw wensen.

  • Bedenk welke achtergrondkleur goed past. Foliedruk staat erg mooi bij een donkere achtergrondkleur, zoals nachtblauw. In combinatie hiermee geeft het een effect als een stralende sterrenhemel. Bij lichtere kleuren kan de folie juist weer een chic effect geven.
  • Kies de juiste vorm kaart. De vorm van je kaart draagt bij aan de uitstraling. Hierbij is vooral de naam van je baby van belang. Een korte naam staat mooi op een verticale kaart, terwijl een langere naam beter uitkomt op een vierkante of horizontale kaart.
  • Experimenteer met verschillende kaarten. Soms heb je al een duidelijk beeld in je hoofd van jouw perfecte kaartje. Toch kan het handig zijn om een beetje te experimenteren. Zeker met alle mogelijkheden van foliedruk, kan je zomaar van gedachten veranderen. En zo niet, dan is het nog steeds leuk om met dit bijzondere kaartje bezig te zijn.
  • Betrek andere gezinsleden bij de vormgeving. Heeft je baby al een ouder broertje of zusje? Dan kan het leuk zijn om diens naam ook extra uit te lichten met foliedruk. Of kies voor een geboortekaartje waarop twee silhouetten te zien zijn, om je twee kindjes te symboliseren. De mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Controleer alle gegevens zorgvuldig. Het drukken van folie duurt wat langer dan een standaard kaart. Het is daarom extra belangrijk dat je alle informatie goed controleert. Je zou niet de eerste zijn die in alle emotie de geboortedatum verkeerd op het kaartje zet. Het kan handig zijn om iemand te vragen je hierbij te helpen.

Proefdruk geboortekaartje

Ben je benieuwd hoe jouw geboortekaartje er in het echt uitziet? Bestel dan een proefdruk bij Kaartje2go. Zo kun je de kleur en de uitstraling van het kaartje goed in het echt beoordelen. Naast je zelf ontworpen kaart ontvang je ook een mapje met voorbeelden van de verschillende papiersoorten en envelop kleuren. Alles om jou verder te helpen bij het kiezen van het juiste kaartje.