Blog
Gebroken neus na kopstoot zoontje

Noah heeft de gekke gewoonte zich af en toe vol overgave ergens bovenop te storten. En dan bedoel ik dus niet met beleid, maar gewoon met zijn hoofd vooruit. Dit doet hij als hij op de bank zit, of vanaf de salontafel op de bank springt, of als hij even bij ons in bed ligt 's morgens.

Het gaat wel eens mis, dan knalt hij met zijn hoofd tegen de rand van het bed of belandt hij op de grond. Buiten de bulten op zijn hoofd en de blauwe plekken op zijn benen, lijkt hij hier weinig last van te hebben, laat staan iets van te leren..

Lijdend voorwerp

Soms zijn wij het lijdend voorwerp. Dan klautert hij bovenop ons en laat hij ineens in volle vaart zijn hoofd naar beneden vallen. Hoewel dit soms best wel even pijn kan doen, hebben we hier nooit wat aan overgehouden. Althans, tot gisteren.

Ik was vrij en lag lekker nog in bed. Manlief had Noah uit bed gehaald en samen hadden ze ontbeten. Toen was het tijd om mama wakker te maken, want papa moest gaan werken. Noah kroop gezellig naast me in bed.

Krak, zoals het geluid van een tandartsboor

Stil blijven liggen houdt hij dan altijd zo’n 2 seconden vol en dan gaat hij gek doen. Hij kwam half omhoog om op te staan, bedacht zich en liet zich voorover vallen. Ik lag nog half te slapen, dus wist niet tijdig mijn hand voor mijn gezicht te houden. Zijn voorhoofd kwam met een knal bovenop mijn neus terecht. Ik hoorde krak, in mijn hoofd, zoals het geluid van een tandartsboor.

Ik ben gelijk rechtop gaan zitten. De tranen sprongen in mijn ogen. Mijn neus was gebroken, zoveel wist ik wel zeker. Noah liet zich lekker met zijn rug in de kussens zakken en sprak de meelevende woorden: “televisie aan?”

Pijnlijk bezoek KNO-arts

Het ventje had natuurlijk niks door en gelukkig maar. Na een bezoek aan de huisarts en een – zeer pijnlijk!- bezoek aan de KNO-arts staat mijn neus weer recht. Wat rest is een lichte hersenschudding en een dikke, ietwat blauwe neus.

Noah heeft er een bult op zijn voorhoofd bij gekregen. En als je hem vraagt hoe het komt dat mama pijn heeft, beweert hij bij hoog en bij laag dat ik zelf op mijn neus ben gevallen. Ik laat hem dat maar denken. Maar er komt een dag dat ik aan zijn kinderen vertel wat er echt gebeurd is!