Blog
Baby met friese jongensnamen

We vroegen jullie of je het geslacht van je ongeboren baby wilt weten. Het geslacht via een echo vaststellen is leuk, maar een verrassing is natuurlijk ook spannend! Wat zijn de voor- en nadelen en wat vonden jullie?

Wanneer kan je het geslacht vaststellen?

Het geslacht van je baby wordt vastgesteld door middel van een echo. Dit wordt de geslachtsbepaling genoemd. Dit kan soms al in de 14e week, maar rond week 15 is het geslacht pas met redelijke zekerheid te bepalen. Je kunt rond die tijd dan ook besluiten om een pret-echo te laten maken.

Geslachtsbepaling bij 20-wekenecho

Vaak zal bij de 20-wekenecho gevraagd worden of je het geslacht van je baby wilt weten. Als het geslacht door de houding van je baby moeilijk te zien is, is de de echoscopist niet verplicht het geslacht te onderzoeken. Je kunt dan een pret-echo overwegen.

Voordelen weten geslacht baby

  • Nieuwsgierigheid! Hoe kan je nou 40 weken wachten tot je weet of je een klein mannetje of meisje krijgt?
  • Je kan vast babykleding kopen, de babykamer verven en een ontwerp voor een geboortekaartje kiezen (vraag nu een gratis proefdruk geboortekaartje aan!).
  • Het kan je kind meer persoonlijkheid geven. Niet langer spreek je het aan of erover als ‘ons kind’ of ‘lieve kleine’, maar ‘onze Julia’ of ‘lieve Bas’.
  • Je kunt een gender reveal party geven. Dan heb je toch een verrassing voor jezelf en al je vrienden!

Voordelen niet weten geslacht baby

  • De verrassing! Niets is zo leuk om al die tijd te raden wat het wordt.
  • Ieder praktisch ‘nadeel’ is ook een voordeel. Niet één, maar twee namen verzinnen, niet één, maar twee keer de lol van het ontwerpen van een geboortekaartje etc.!
  • De meeste ouders die het geslacht van hun kind niet willen weten hebben hier na afloop geen spijt van. De lol en spanning die het met zich meebrengt weegt ruimschoots op tegen de praktische nadelen.

Willen jullie het geslacht weten?

In onze poll kozen jullie in ruime mate voor wel willen weten. 71% van de bezoekers wil wel het geslacht weten, tegen 29% die het niet wilt weten. Jullie zijn dus wel nieuwsgierig!