Blog
Bloemen babykamer

Een geluk bij een ongeluk. De babykamer is eigenlijk al een hele tijd af. Op de accessoires na in ieder geval. Nu al?! Een vraag die ik vaak heb gehoord. Door defensie heb ik geleerd dat je meer moet leven bij de dag en dus dingen niet uitstellen of laten wachten.

Tijdens een oefening in Noorwegen brak Jasper (mijn man, ik had zijn naam nog niet genoemd geloof ik), zijn sleutelbeen. Niet heel schokkend zul je denken, maar het was dusdanig serieus dat ie er aan geopereerd moest worden. En dat betekende dat hij minstens 6 (!) weken thuis zou zijn. Ik was op dat moment ongeveer 10 weken zwanger, geloof ik. En ik maakte me eerlijk gezegd een beetje zorgen om de verveling die ongetwijfeld zou gaan toeslaan.

Na vier dagen werd hij teruggevlogen naar Nederland en een paar dagen later werd hij in het militair hospitaal geopereerd. Een week na de operatie kon hij echt niet meer stil zitten en is hij begonnen aan de babykamer, want nu was ie thuis en nú had hij dus tijd. Een andere leuke bijkomstigheid was dat we nu samen iedereen het leuke nieuws konden vertellen!

Klussen aan de babykamer

Locatie

We hadden de keus uit twee kamers. Zorgvuldig werd uitgezocht naar welke kamer de route vanuit onze slaapkamer het beste was..dat ze naast elkaar liggen en we niet bepaald in een kasteel wonen deed er niet toe. Manlief vindt dat we vanaf onze kamer zo snel mogelijk bij ons kindje moeten zijn, zonder obstakels of slingerweggetjes door de gang. Geef hem eens ongelijk.

Geel

De kamer werd geverfd en we gingen op jacht voor meubeltjes. Een ledikant, commode/kast en boekenkast stonden bovenaan het lijstje. We scoorde via internet een schommelstoel en ik heb een deel van de oude ladder die in de tuin lag geschuurd, geverfd en er zelfs gleufjes in gemaakt waar kaarten in kunnen staan.

De ladder voor in de babykamer, before and after

Ik wilde heel graag dat het niet een standaard meisjeskamertje zou worden en dus zeker niet alles roze maken. Op internet heb ik de invloed van kleuren opgezocht. En heb toen besloten om geel te gaan gebruiken. Geel staat voor helder en extravert. Het geeft je een blij en optimistisch gevoel. En daarnaast is het gewoon mooi haha.. Ze adviseren je wel om niet een hele muur geel te maken omdat het dan misschien iets te wordt. Aangezien ik wil dat de baby nog wel gewoon kan slapen werden het dus gele accenten.

En mijn praktische kant wilde een ladekast die we ook als commode kunnen gebruiken.
Zo veel lades! Het in elkaar zetten van deze kast vroeg wat tijd (ondanks de wedstrijd ‘wie het snelst een lade in elkaar kan zetten’ die ik uiteraard won) en geduld. Toen hij ’s avonds eindelijk in elkaar stond hebben we afgesproken hem de komende tien jaar niet te verplaatsen en al helemaal niet te gaan verhuizen.

De ladekast en commode in een voor op de babykamer

Dus ja..zoals ik al zei, het kamertje is zo goed als af. De rendierkop die ik op de muur heb gemaakt en de lieve kaartjes vind ik eigenlijk wel genoeg. Wat rest is heel veel kleertjes, doekjes en andere dingen kopen om de lades mee te vullen. Vervelend..

Liefs Marthe