Blog
Baby met friese jongensnamen

Ik zelf geef mijn dochter borstvoeding, en een onmisbaar kledingstuk is dan ook op het moment mijn voedingsbeha. Buitenshuis draag ik vaak kledingstukken die open kunnen aan de voorkant, zodat ik haar waar ik ook ben op een makkelijke manier kan voeden zonder al te veel bloot te tonen. Topjes en jurkjes met knopen en ritsen aan de voorkant bijvoorbeeld.

Er zijn ook genoeg speciale voedingskledingstukken bij diverse winkelketens en websites verkrijgbaar, maar ik zelf vind het zonde om daar een heleboel voor te betalen terwijl de oplossingen die ik nu gebruik ook werken. Het is natuurlijk waar je voorkeur ligt.

Tips voor de voedingsbeha

Tijdens mijn zwangerschap had ik de eerste voedingsbeha gekocht bij de Primark; maar ik moet zeggen dat dat alleen prima was voor de eerste twee weken intensief gebruik. Uit ervaring kan ik zeggen dat kwaliteit boven alles gaat, wat voedingsbeha’s betreft. Om te bepalen wat voor jou nu het prettigst is de volgende tips:

  • De juiste maat: Aangezien je borsten na een voeding wat zachter en dus kleiner zijn, raad ik aan om de bh te passen met volle borsten. Het moet zeker niet te strak zitten, je borsten moeten er niet uit vallen als je beweegt, en er moet genoeg ruimte zijn om je zoogkompressen in te doen.
  • Het juiste model: Dat verschilt natuurlijk per vrouw qua voorkeur. Heb je hele zware en grote borsten, dan zou ik gaan voor een cup-loos model of een model zonder beugels.

Het belangrijkste is gewoon dat het lekker moet zitten. Je draagt hem waarschijnlijk ook ’s nachts, dus probeer gewoon wat modellen uit zou ik zeggen. Als je shopt bij een speciale zwangerschaps- en babyzaak, dan kun je altijd nog het advies vragen van de verkoopster.

Oplossing voor een nachtbeha

Net als iedere vrouw is er altijd een beha die het lekkerste zit, en als die ’s nachts in de wasmachine zit, baal ik als een stekker. Ik vind het namelijk erg vervelend als mijn borsten niet goed in de beha zitten tijdens het slapen en ik wakker word met lekkage.

De oplossing die ik daar voor gebruik is een cuploze sportbeha gebruiken. Mijn zoogkompressen blijven dan op hun plek, en qua zogen werkt het hetzelfde als je t-shirt omhoog doen. Buitenshuis is het niet echt makkelijk, maar voor de nachten voor mij zeker wel.

Voedingsbeha kopen

Goede voedingsbeha’s kan je onder andere bestellen bij: