Community
grappige uitspraken peuters

Heb je een peuter of kleuter in huis? Dan heb je vast al gemerkt dat je kind scherp uit de hoek kan komen. Ook maakt je kind waarschijnlijk weleens zulke grappige opmerkingen, dat het moeilijk is om je gezicht in de plooi te houden. Hieronder lees je de grappigste uitspraken van jullie kinderen.

Taalontwikkeling

Vanaf ongeveer 2 jaar maakt je kind enorme sprongen in de taalontwikkeling. Je kleine leert opeens heel veel nieuwe woorden, gaat langere zinnen maken en begrijpt vragen steeds beter. Ook gaat je kleine bijdehandje je steeds vaker napraten. Dit kan voor grappige situaties zorgen. De 20 leukste uitspraken van jullie kinderen lees je hier.

1. Papakoeken

“Pannenkoeken heten hier papakoeken. Behalve als mama ze bakt, dan zijn het mamakoeken.”
– AlexenOllie

2. Bang voor de buik

“Momenteel ben ik zwanger van een tweeling en erg rond. Mijn petekindje van twee vindt het maar eng. Als ik haar wil vasthouden, gaat ze huilen. Waarop mijn neefje dan zegt: ‘Tja, ze is bang dat je haar ook gaat opeten.'”
– Twinmomjoyce

3. Kapsel checken

‘Mijn dochter van 3 jaar zei dat we na de geboorte moeten kijken of de baby lang haar of kort haar heeft. Dan weten we of het een broertje of een zusje is.”
– Ann-26

4. Baarmoedertoilet

“Toen mijn man en ik aan zijn zoontje vertelden dat we een baby krijgen, wilde hij graag weten of zijn papa nu opa wordt. Hij was tenslotte al papa. Ook wilde hij weten of ik nu een kleine wc in mijn buik had, want waar moest de baby anders in poepen?”
– Jillvantil

5. Hond zonder blaf

“Onze hond maakte een raar grommend geluid, wat hij normaal niet doet. Ik zei: ‘Wat maakt hij toch een raar geluid!’ Zegt onze dochter van net drie: ‘Ik denk dat hij een ander dier nadoet!'”
– nicole777

6. Sisjandellie

“De dochter van mijn vriend (net drie) vroeg laatst in de ochtend of ze een sisjandellie mocht hebben. Ik begreep niet wat ze bedoelde. Een tijdje later aten we frietjes met een frikandel en zei ze: ‘Wauw, lekker sisjandellie.'”
– mommytobexx

7. Vagi… cavia

“Mijn kindje heeft het de hele tijd over de cavia. Het is ineens haar lievelingsdier en ze wil er telkens mee spelen. Ook vertelt ze er allerlei verhalen over en moet er aan iedereen over verteld worden. Maar dan wel om de zoveel tijd per ongeluk ‘vagina’ in plaats van ‘cavia’ zeggen.”
– mamavan3meiden

8. Ik was het niet

“Mijn dochter liet een gi-gan-tische klapperscheet in de wachtrij aan de kassa. Ze riep superluid: ‘IEUW, MAMA STINKEN ZEG!’ Echt… ik kon ter plekke neervallen.”
– Mamacita87

9. Kabouter

“We zaten in de wachtkamer bij de tandarts en er kwam een oudere man binnen. Hij was een beetje onverzorgd met lang grijs haar en een baard. Roept onze dochter: ‘Kijk papa en mama, een kabouter.'”
– MK-89

10. Je kan maar één papa hebben

“Ik was met mijn kindje van net twee bij een overdekte speeltuin. Daar waren meerdere moeders en één vader. Mijn zoontje vond hem wel interessant en noemde hem opa. Iedere man die hij aardig vindt, is een opa. Papa kan natuurlijk niet, daar is er maar één van.

Deze man was in de dertig. Hij was dus even een tikkeltje beledigd, maar reageerde toen ook op ‘opa’. Na een tijdje ging hij weg met zijn zoontje. Hoor ik zijn zoontje tegen hem zeggen: ‘Kom, opa!’ Die dacht nu ook dat zijn papa zo heette.”
– Sojaboon

11. Anuswagen

“Vroem vroem prrrrrffffft! Daar komt de anuswagen!”, terwijl hij met de aanhangwagen over het speelkleed rijdt…
– MissyEm

12. Sssss…let

“Mijn vriend heet Seth, maar mijn zoon van toen net drie noemde hem Let. We probeerden hem de goede uitspraak aan te leren. Nee, niet Let, maar Seth. Oke, hij ging het proberen: ‘Ssssss..let.’ Laat maar, Let is goed…”
– Anna07

13. Eerlijkheid duurt het langst

“Toen we bij een verjaardag aankwamen, zei mijn 5-jarige: ‘We blijven niet lang hoor. Mama heeft geen zin.'”
-Mvb3

14. Meid

“Ik liet cornflakes vallen. Dus ik zei: ‘Oeps, dat ging niet helemaal goed.’ Zegt mijn zoon van drie: ‘Ach… Ik begrijp wat je bedoeld meid.'”
– Tptc

15. Restjes

“Ik had met mijn dochter van 2,5 jaar geluncht op een terras en we waren klaar met eten. Een meisje kwam onze tafel afruimen. ‘Kijk, die mevrouw gaat lekker mijn bord leegeten.'”
-Lunaa

16. Iets te letterlijk

“Ons zoontje was in de kamer tv aan het kijken terwijl ik zijn boterham smeerde. Meneer was net uit bed en praatte er op los. Ik riep vanuit de keuken: ‘Je zit wel op je praatstoel vandaag, hè?’ Waarop hij heel serieus zei: ‘Nee mama, ik zit gewoon op de bank.’ Tja, wat zeg je dan als moeder…”
– Angela29LW

17. Kippenpoten

“Mijn dochter van drie had het koud en keek naar het kippenvel op haar benen. ‘Kijk mama, ik heb kippenpoten!'”
– NinaLu

18. Kwartetten

“Ik reed met mijn dochter van net vijf naar paardrijles. Vraagt ze: ‘Mama, als je een baby bent, hoe drink je dan?’ Dus ik leg uit dat je dan bij je mama aan de borst kan drinken. Ik zei: ‘Als jij en je zus later groot zijn en een baby krijgen, drinkt die misschien ook wel bij jullie aan de borst.’

Zij: ‘Ik wil geen baby in mijn buik.’
Ik: ‘Dat hoeft ook niet per se, maar het kan wel.’
Zij: ‘Eigenlijk wil ik het niet, maar ik ga het toch doen.’
Ik: ‘Waarom dan?’
Zij: ‘Dan kunnen we met z’n drieën kwartetten.’
– Mier29

19. Meisjeskaas

“Ik was bij een broodjeszaak en bestelde een broodje. De dame bij de kassa vroeg welke kaas ik wilde. Ik gaf aan dat ik graag jonge kaas wilde. Even later bij het afrekenen zegt m’n dochter van vijf: ‘Hoezo wil je geen meisjeskaas?’ In eerste instantie begreep ik het zelf niet…”
– from2to3

20. Vroeg testen

“Ik was laatst met mijn peuter bij de drogist. Terwijl ik bij de zalfjes voor waterpokken stond te kijken, kwam mijn peuter met een zwangerschapstest aan: ‘Mama, ik heb deze nodig.’ De mevrouw naast mij moest ook heel hard lachen.”
– nijn5

Praat mee!
Om welke uitspraak van je kindje lag jij in een deuk? Geef je mening en praat mee over dit onderwerp >>