Blog
Baby met friese jongensnamen

Het is stil in huis. Mijn twee kleinkinderen slapen als roosjes. Na het drukke ochtendprogramma is dat ook niet zo gek. Uiteraard zat daar als altijd de speeltuin bij.

Ja Hannah klopt, daar heb jij niet zo heel veel aan, maar ja je broer hè. Hij is Sam de brandweerman (uit de tv-serie Brandweerman Sam) en de speeltuin heeft een ‘glij’paal (net als in een brandweerkazerne). Hij is er als eerste, want ik moet met jou in de kinderwagen om alle hekken in de speeltuin heen slalommen.

Jenny

Kijk Jenny (dat ben ik, Sam zijn hulp) roept hij en ik zie hem te hoog en te ver weg van waar hij moet springen. Maar hij springt en vindt het geweldig. Heel hard roept hij weer JENNYYY kijk dan! Nerveus sta ik inmiddels half onder die paal om iets van veiligheid te bieden. En jij Hannah, ligt drie meter lager in je kinderwagen. Zo af en toe zie ik je handjes erboven uit steken en voel mij als oma lichtelijk verscheurd.

Na de 36e keer springen was ik zeer resoluut en sommeerde ik Sem dat we naar huis gingen. Met ‘Hannah heeft honger’ dik ik de noodzaak van het gaan aan.

Stralende lach

Sem heeft grote verhalen over hoe groot hij is en ondertussen springt hij naar mijn benen om mij als brandweerman te redden. Als we eindelijk thuis op de bank zitten en jij je flesje krijgt, is je broer daar weer met ongeveer al zijn auto’s. Je schrikt en begint te huilen. Daar ben je zeer duidelijk in, want als je drinkt mag niemand je storen. Sem geeft je heel lief een kusje en je drinkt verder.

Ruim twee en half is je broer nu en jij bijna 5 maanden. Als ‘zusje van’ maak jij al heel veel mee, maar kom je wel vaak op het tweede plan. Gewoon bij tweede kinderen? Je vader was als oudste rustiger en meer beschouwend, terwijl zijn broertje veel aandacht soupeerde. Lijk jij qua karakter meer op je vader? De andere kant is er ook. Sem is vaak heel gezellig en lief voor je. Hij kruipt dan naast je en dat vind je prachtig. Je grijpt naar hem en je stralende lach is geweldig om te zien.

Pruttelen

Als oma van twee kleinkinderen maak ik geen plan, want jij en je broer bepalen het ritme van mijn oppasdag. ‘s Nachts bedenk ik wel wat allemaal gevaarlijk is om te doen, zoals die glijpaal en jij in het grote bad. Nou die glijpaal hebben we gehad en jij vond het heerlijk samen met je broer in het grote bad.

En nu is het stil en snel eet ik een boterham. Voor ik ook maar de krant kan pakken hoor ik je boven pruttelen. Je lacht en beweegt wild met armen en benen. Haal me er uit zeg je hiermee en lacht je liefste lach.

Eindelijk samen

Dicht tegen me aan gedrukt loop ik met je naar beneden. Zittend op de bank kijk ik je aan en zeg ‘eindelijk Hannah’, even samen! Niks auto’s en brandweermannen maar…wat ben je lief…en wat ben je mooi…en ik geef je een dikke zoen in je nek. En jij, jij geeft mij weer de mooiste lach die een oma zich kan wensen.