Mamatorial
Verschillende geboortekaartjes van geboortepost.nl

Oeioeioei! 34 weken zwanger al en nog geen definitieve keuze voor het geboortekaartje gemaakt. Keuzestress! Opties genoeg hoor, maar het kaartje waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen, het kaartje dat zegt 'ja, die hoort bij mijn dochtertje' heb ik nog niet gevonden. Mijn zoektocht zet zich voort.

Geboortepost.nl

Als perfectionistisch en tikkeltje neurotische zwangere wil ik toch zeker weten dat ik alle mooie opties onder ogen heb gekregen. Daarom deze week: Geboortepost.nl onder de loep. Wie weet zit hij erbij dit keer.

De eerste aanblik is meteen goed: een vrolijke en gezellige uitstraling. Het grappige eivormige vogeltje nodigt je uit tot nadere verkenning van deze site. Daar gaan we dan!

Het is een prettige en intuïtief ingerichte site. Je kunt je stijlpakket kiezen (ik bekijk ze natuurlijk gewoon allemaal) en swipet door de kaartjes, die overigens direct laden. Zowel op je computer als op de iPhone of tablet. Dit in tegenstelling tot wat ik bij andere sites heb gezien. Vind je het swipe-menu onhandig, dan staat er links en onderaan de site een gewoon tekstmenu tot je beschikking.

Kies je stijl

Er zijn 22 collecties met een ruime keuze (een paar duizend!) aan designs, die je ook nog eens in verschillende soorten en maten kunt bestellen. Toch blijft de site overzichtelijk. Er zijn stoere, hippe, Oudhollandse, cartoonachtige, klassieke, fantasievolle en lieve stijlen en er is zelfs een eigen huisstijl.

Wat er verder echt uitspringt bij Geboortepost.nl, zijn de creatieve varianten op het o zo populaire fotokaartje, te vinden in de categorieën ‘cute moments’, ‘baby in wonderland’ en ‘sprookjes’. Te schattig! De ‘cute moments’-categorie heeft zelfs internationale prijzen gewonnen. Als je op zoek bent naar een uniek kaartje met een foto van je kleine wondertje (erg hot dus tegenwoordig) is deze site echt een originele aanrader.

unieke collectie kaartjes geboortepost

Omdat wij besloten hebben een kaartje te nemen zonder foto (het mag nog een beetje verrassend blijven, vinden we) laat ik deze optie aan me voorbij gaan. Wat ik zoek is een exemplaar met een leuk en schattig dierenthema. Wij zijn gek op dieren en dit komt ook terug in de babykamer. Daarom vinden we het leuk dit thema ook in het geboortekaartje te verwerken.

And the nominees are…

Na uitgebreid beraad en alle kaartjes bekeken te hebben komen er twee dierenkaartjes als genomineerden uit de bus rollen. Eén met een vosje (bosdieren zijn favoriet bij ons) en eentje met een lief girafje. Deze laatste keuze is opvallend, want normaal ben ik niet zo van het zoete en roze, maar het steigerhout erin maakt hem toch ook weer wat stoerder.

nominaties kaartjes geboortepost.nl

Ienemienemutte, welke wordt het? Ik verras mezelf en besluit voor de giraffe te gaan. We hebben in onze selectie proefdrukken al een vosje zitten. Een beetje variatie erin kan geen kwaad.

Geen verrassingen in de prijzen

Even een blik op het bestelproces. Erg fijn op deze site is het overzicht van prijzen. Nog fijner is dat deze inclusief drukkosten zijn. Je komt dus niet voor verrassingen te staan als je midden in het bestelproces zit en ineens ziet dat de prijs met zo’n 70 euro wordt verhoogd. Daar houden wij niet van en geloof me, als inmiddels behoorlijk ervaringsdeskundige op het gebied van geboortekaartjeswebsites: dit komt nogal eens voor.

Ook handig hier: de enveloppen zijn vooraf te bestellen. Makkelijk om ze alvast te schrijven en klaar te leggen. Na de bevalling heb ik wel wat anders aan mijn hoofd. Overigens is de verzendservice gratis. Enveloppen worden voor je geadresseerd en gefrankeerd, je betaalt alleen de postzegels.

Gratis proefdruk

Zo, we hebben er weer één uitgezocht, een mooie kanshebber. En weer een proefdruk voor bij de genomineerden. Nog een leuke verrassing: als je klikt op proefdruk staat daar een code die je in kunt voeren. Daarmee is je eerste proefdruk gratis.

Altijd fijn voor mensen met die moeite hebben met kiezen, zoals ik. Ik heb hem voor 15.00 uur besteld, dus als het goed is valt hij morgen al in de bus! Benieuwd hoe hij er in het echt uitziet. En misschien…heel misschien moeten we dan de knoop maar eens doorhakken.

Lauri

Lauri

Lauri is een arts met een passie voor schrijven. Sinds een half jaar is ze auteur bij 24Baby.nl en past ze haar vakkennis toe in onze artikelen. Het toeval wil dat ze nu zelf 8 maanden zwanger is.