Blog
Herfst, herfst wat heb je te koop voor kleine trendsetters

Het hangt in de lucht, buiten kun je het misschien al ruiken en voelen. het is herfst! En ja, hoewel dit gepaard zal gaan met slechter weer, heeft juist dit slechte weer toch ook een voordeel. Bij de start van het herfstseizoen mag er weer – en dit keer ook nog eens met instemming van de partner - een nieuwe kindergarderobe geshopt worden. Kortom: bye bye zomeroutfitjes en hello herfstgarderobe!

Maar wat zijn nou eigenlijk de trends voor dit najaar en waar moet je op letten bij het samenstellen van de herfstgarderobe van je kleine? 24Baby.nl vroeg het de dames die achter het hippe kindermodemerk SAC! zitten (zie de box onder dit artikel). Zij geven je hieronder tips, inspiratie en kort een kijkje op de trends voor dit najaar.

De trends

Printje, printjes en nog meer printjes. We kunnen er niet omheen. Ook dit najaar blijft deze trend van afgelopen zomer zich voortzetten. De grote kindermodemerken laten allemaal collecties zien waarin basic items met behulp van verrassende printjes worden omgetoverd tot ware eyecatchers. De printjes die we zien zijn uiteenlopend; een thema is er niet.

Opvallend is dat qua achtergrondkleuren de printjes vooral gecombineerd worden met basiskleuren. Zo zijn zwart, wit, grijs en antraciet kleuren die we deze herfst veel zullen terugzien. Wat ons betreft is vooral de combinatie van eenvoudige kleuren met daarop printjes een zeer geslaagde (zoals de broeken hieronder). Het levert kinderkleding op die tegelijkertijd stoer maar ook lekker speels is. Het laat ook perfect zien dat simpel wel degelijk goed samen kan gaan met kinderlijk.

Broeken SAC

Mix & match

Allereerst is het natuurlijk wijs om te zorgen voor voldoende broeken voor de natte regendagen, maar tegelijkertijd ook rekening te houden met het feit dat de herfst ook nog een aantal fijne zonnige dagen kent (bijvoorbeeld door een aantal fijne longsleeves achter de hand te hebben).

Juist omdat het najaar erg wisselvallig kan zijn, is het verder vooral de kunst om een garderobe samen te stellen waarmee je goed kunt mixen en matchen. Durf je eigen combinaties samen te stellen!

Veel kledingstukken zijn tegenwoordig uniseks – dus geschikt voor zowel jongens als meisjes – en ook het onderscheid tussen casual en netjes vervaagt steeds meer. Kortom, de mogelijkheden om te komen tot eigen combinaties zijn oneindig, maak daar gebruik van!

Combineer ook vooral met kledingstukken die je al in de kledingkast van je kleine hebt hangen. Dat ene t-shirtje dat van de zomer boven die korte broek minder tot z’n recht kwam, kan boven de juiste lange broek in combinatie met een vestje opeens wel tot z’n recht komen.

Last but not least: Zorg ervoor dat je de samengestelde setjes altijd kunt combineren met tijdloze items als een maillot, sneakers en natuurlijk regenlaarzen. O, wat kijken wij uit naar het moment dat al die stoere regenlaarsjes het straatbeeld weer domineren!

Kindvriendelijk

Leuk, al die hippe kinderkleding, maar belangrijker is en blijft dat de kleding kindvriendelijk is. Oftewel: er moet bovenal lekker in gespeeld kunnen worden. Zo hebben kinderen het bijvoorbeeld al snel te warm, logisch want ze zijn constant actief bezig. Wat dat betreft is een stof als katoen ideaal: katoen is niet alleen stevig en comfortabel, maar heeft ook een ventilerende functie en zorgt ervoor dat de kleding van uw kind ‘ademt’.

Veel shopplezier!

Het verhaal van SAC!

Van vriendschap, via moederschap, naar ondernemerschap. Een jaar nadat de drie vriendinnen Shelley, Amy en Charissa alle drie moeder waren geworden besloten zij hun eigen kindermodelabel op te zetten genaamd SAC! Een gedeelde meisjesdroom is hiermee werkelijkheid geworden.

SAC! vertegenwoordigt casual, stoere en uitgesproken kledingstukken die veelal uniseks zijn en waarbij de kleur zwart de boventoon voert. Nieuwsgierig naar de SAC! collectie?: http://www.sac-kids.com/