Sponsored Topic
vrolijk-gezin-met-vader-moeder-en-baby-de-hersenontwikkeling-van-je-baby

Je kindje groeit het hardst in de eerste drie jaar van zijn leven. Niet alleen in lengte en lichaamsgewicht, maar ook qua hersenomvang. Wist je bijvoorbeeld dat de hersenen van je baby in zijn eerste levensjaar verdrievoudigen, in grootte én gewicht? En dan te bedenken dat ze vlak na zijn geboorte nog maar een kwart van het gewicht van jouw hersenen hebben. Ongelofelijk, toch? Hoe werkt dit precies en hoe kan jij zijn hersenontwikkeling stimuleren?

700 nieuwe hersenverbindingen per seconde

Dat je kindje vanaf zijn geboorte in lengte en lichaamsgewicht groeit, wist je natuurlijk al. Waar je misschien nog niet bij stil hebt gestaan, is dat zijn hersenen ook razendsnel groeien. De eerste 3 jaar maakt je baby iedere dag zo’n 700 nieuwe hersenverbindingen per seconde aan! Zijn hersenactiviteit is dan ook 2 keer zo hoog als die van jou.

Je kleine onderzoeker leert continu nieuwe dingen: eerst ontdekt hij zijn eigen stemmetje, vervolgens onderwerpt hij zijn handjes en voetjes aan grondig onderzoek en uiteindelijk leert hij zijn eerste stapjes zetten. Voor al deze skills heeft hij zijn hersenen nodig. Niet zo gek dus dat die zo snel groeien!

De hersenontwikkeling stimuleren

Er zijn verschillende manieren om de hersenontwikkeling van je baby te ondersteunen. Liefde en aandacht zijn hierbij kernwoorden. Je kan de ontwikkeling ook stimuleren door de zintuigen van je kleine te prikkelen. Hier zijn verschillende leuke spelletjes voor. Maak bijvoorbeeld een tastbox van stofjes met verschillende structuren en laat je baby alles voelen, of zing samen (heel) veel liedjes.

Voeding en hersenontwikkeling

Uit jarenlang onderzoek is gebleken dat goede voeding ook erg belangrijk is voor de hersenontwikkeling van baby’s. Ook spelen de juiste voedingsstoffen een belangrijke rol, zoals ALA, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersenen. Wat voeding betreft is borstvoeding zonder twijfel het beste.

Er kan echter een moment komen dat je overstapt op een combinatie van borst- en flesvoeding of helemaal overgaat op flesvoeding. Bespreek dit altijd eerst met het consultatiebureau of je arts. Om een passend soort voeding voor jouw kindje te vinden, is het belangrijk om tijdens het voeden goed naar zijn signalen te kijken. Het consultatiebureau of je arts kan je helpen bij de keuze van flesvoeding voor jouw kleine.

Als je besluit om over te stappen op flesvoeding, is Nutrilon Opvolgmelk een goede optie. Nutrilon Opvolgmelk is verrijkt met meer dan 100 jaar Nutricia kennis. Zo kan je er altijd op vertrouwen dat de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten zijn meegenomen in de producten van Nutricia. In 2013 introduceerden ze bijvoorbeeld Nutrilon Opvolgmelk met Pronutra, Nutrilons meest geavanceerde formule ooit. Deze formule bevat bepaalde omega-3-vetzuren zoals ALA, die de hersenontwikkeling van je baby ondersteunen en de vitamines A, C en D, die bijdragen aan een goed immuunsysteem.