Blog
Baby met friese jongensnamen

In haar vorige blog Als dit voorweeën zijn noem me dan maar een mietje schreef Renee over de voorweeën en hoeveel last zij hiervan had. Op aandringen van haar vriend belt ze de verloskundige, die vervolgens verbaasd constateert dat ze al 8 centimeter ontsluiting heeft.

8 centimeter? Niks voorweeën dus.. Als ik andere bevallingsverhalen mocht geloven, had ik zo’n beetje het meeste er al opzitten!

Op naar het ziekenhuis dan maar…

In het ziekenhuis stond een heel ontvangstcomité. Dat zal wel normaal zijn dacht ik. Achteraf bleek dat de verloskundige niet helemaal eerlijk was geweest. Ik had namelijk bijna volledige ontsluiting, maar ze wilde ons niet teveel laten schrikken. Omdat ik waarschijnlijk al een tijdje met weeën had gelopen, was de kans aanwezig dat ik hormonen nodig zou hebben voor de persweeën. Dus heel veel haast was er ook niet.

Eerst mocht ik het nog even proberen… Ik voor Jan … op de baarkruk want dat leek me wel wat, zo bevallen. Uiteindelijk bleek dat 80% op eigen kracht niet haalbaar was. Dus de gynaecoloog nam het over. Toen ik wat stimulatie had gekregen, ging het als een speer. Moest uiteindelijk wel in bed, je knieën in je nek, je kent het wel…

Mooiste dag in ons leven

Mijn vriend is echt mijn grootste held geworden. Zo lief en geduldig als ie was. Washandje op mijn voorhoofd, me iets te drinken geven, mijn nek masseren… En wat was hij trots op me na de bevalling, zo gaaf! Tegen iedereen was hij aan het opscheppen over hoe goed ik het had gedaan. We zijn een goed team!

Ik had heel wat horrorverhalen gehoord over bevallen en wat ik nu ga zeggen klinkt misschien wat overdreven, maar dat is het echt niet. Dit was echt een van de mooiste dagen in mijn leven. En dan bedoel ik inclusief bevalling. Zo bijzonder om dit samen met mijn vriend te beleven.

En wat was ze mooi en lief, onze dochter…

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >