Blog
Een vrouw baalt van de troep in huis

Je herkent ze vast wel: van die chaotische dagen waarop alles in de soep loopt. Je voelt je niet al te lekker, je kleine heeft last van de tandjes en het huis kan ook wel een stofzuiger gebruiken. Gillend gek word ik af en toe op zulke dagen. Zeker als het er en paar achter elkaar zijn. Als firsttime moeder is het nog steeds wennen geblazen aan alle gekte die het hebben van een kindje met zich meebrengt.

Poetsen

Voordat ik mijn meisje had, was ik hooguit 2 uurtjes per dag aan het poetsen, nu moet er na iedere maaltijd van haar worden gestofzuigd en vaak ook gedweild. Nemen klusjes zoals de was ophangen niet 10, maar af en toe wel 30 minuten in beslag. Ik heb dan ook een paar weken geleden huilend op de bank gezeten omdat ik gek werd van alle rommel in huis. Want ik ruimde links op en rechts lag er dan alweer nieuw vuil.

De meeste klusjes in huis doe ik als ze haar dutje doet ’s middags. Dat zijn bijvoorbeeld de afwas en het wasgoed opruimen. Stofzuigen vindt ze gelukkig interessant en dat kan ik doen als ze erbij is, want dan loopt ze mee in haar loopkarretje. Gelukkig heb ik een vrij makkelijk kind dat gauw tevreden is, zolang we het eet- en slaapschema maar goed aanhouden.

Domestic Diva

Ik kan me voorstellen dat het met een veeleisende baby of andere kinderen in huis nog lastiger is. Ik heb me dan ook neergelegd bij het feit dat ons huis nooit meer brandschoon zal zijn zolang we kinderen hebben. En weet je, dat is wat mij betreft helemaal prima.

Zolang het maar veilig en leefbaar is, vind ik het prima. Een domestic diva hoef ik niet te zijn zolang alle belangrijke zaken in huis maar gedaan zijn aan het einde van de dag. En ach ja, de lakens van het bed kunnen ook een dagje later verschoond worden en onder de bank stofzuigen hoeft ook niet elke dag.

Stressloos op stap

Een ander punt waar ik vaak hoofdpijn van krijg, is het op stap gaan met mijn kleine meid. Voor het doen van een paar simpele boodschappen, moet ik zeker 20 minuten aan voorbereiding doen. Want de luiertas moet gecheckt worden, het flesje drinken moet mee, de kinderwagen moet klaargezet worden, de speen mag niet vergeten worden en dan moet je kleine ook nog een jasje aan. En dan is er vaak nog een vieze luier die vlak voor vertrek verschoond moet worden. Klinkt bekend hè?

Vooral als je naar een belangrijke afspraak moet, is het altijd erg vervelend en onnodig stressvol. Een tip van mij is dan ook om simpele dingen zoals je luiertas ready-to-go hebben staan, scheelt al een boel nakijk en regelwerk. Als ik weet dat ik ’s middags weg ga, zet ik ook al en flesje in de koelkast klaar om mee te nemen en de jas en schoentjes liggen al klaar beneden. Ik kan nu binnen 10 minuten of zelfs nog sneller weg.