Blog
Baby met friese jongensnamen

Inmiddels is het een ritueel. Wanneer ik een dag alleen ben met mijn dochter, ga ik er minstens een keer op uit. In het begin zat ze dan op mijn buik, inmiddels zit ze op mijn rug. Rondlopen in de stad is voor mijn dochter een erg makkelijk vermaak en het vereist van mij weinig inspiratie. Bovendien kan ik enkele kleine boodschappen doen, maar tegenwoordig bedenk ik deze zelfs als ik ze niet hoef te doen.

Wat opvalt is dat een vader alleen met dochter redelijk wat harten doet smelten. Hoe kleiner de baby, hoe groter de begeerte lijkt te zijn naar de jonge vader. Of ik nou woest, humeurig of ongeschoren ben, met baby ben ik een ware adonis. En opeens ben ik de grootste flirt van allemaal.

Schaamteloos flirt ik

Van 17 tot 70, bijna geen enkele vrouw kan het aanzicht van man met kleine ukkepuk weerstaan. En ik speel mijn rol goed, lach vriendelijk, maak grapjes en bespreek ook dingen met mijn dochter. Vroeger kon ik nog wel eens verlegen worden, maar inmiddels praat ik met hele groepen jonge dames. Schaamteloos flirt ik, en iedereen flirt terug.

Alleen is er een probleem. Waar een dochter is, is ook een moeder. Een moeder die altijd ongezien aanwezig is. Bovendien is alle aandacht eigenlijk ook helemaal niet voor mij bedoeld, maar voor de dochter. Het wordt alleen gewaardeerd dat ik voor mijn dochter zorg.

Ingekapseld door verantwoordelijkheden en draagzakken

En echt effectief is het niet, want ik kan mijn dochter moeilijk meenemen naar een café, want tegen de tijd dat het leuk wordt moet zij alweer het bed in. Misschien is dat ook de reden van het succes. Wie flirt met een jonge vader met kind, flirt veilig. Want de vader kan geen kant op, ingekapseld door verantwoordelijkheden en draagzakken. Ik ben dus ook opgehouden met reageren, want de paradox is teveel voor me. Inmiddels kijk ik ook alleen naar voren als ik door de stad loop, en loop wat sneller als ik weer iemand naar me zie lachen.

Alleen begint mijn dochter iedereen vrolijk te begroeten. Met zwaaien en lachen krijgt ze oogcontact met iedereen. Dus als u in Den Haag een jonge vader ziet met een dochter in de rugzak, waarbij de dochter vrolijk om zich heen zwaait en de vader stijf voor zich uitkijkt? Laat ze dan met rust, ze moeten allebei nog wat opgroeien.